Vijesti 19.01.2023.

Među nevesinjskim plivačima za Časni krst i Zagorka Grahovac, poslanik Vukanovićeve liste

ČITANJE: 1 minuta

Narodni poslanik pokreta “Za pravdu i red”, Zagorka Zaga Grahovac danas je, uprkos hladnom vremenu i visokom vodostaju na jezeru Alagovac u Nevesinju, zaplivala za časni krst.

Osim što se po prvi put ove godine u Nevesinju organizovalo plivanje za Časni krst na veliki pravoslavni praznik Bogojavljenje, po prvi put se među nevesinjskim plivačima našla i jedna žena. Do bogojavljenskog krsta danas je zaplivalo čak 30 hrabrih građana Nevesinja, među kojima je bila i Grahovčeva.

Iako nije doplivala prva do krsta, Grahovčeva ističe da je ponosna što je učestvovala u ovom događaju. Ona kaže da su njeni sugrađani bili kavaljeri i željeli su da joj prepuste da prva dopliva do krsta u hladnom jezeru Alagovac, ali je ona to odbila.

– Imala sam i ranije želju da plivam za Časni krst ali nisam imala priliku jer se u Nevesinju ranije nije organizovalo plivanje – rekla je Grahovčeva.

Ona dodaje da je plivanje za Bogojavljenje na jezeru Alagovac organizovano na inicijativu Miša Ivezića, koje su podržali sveštenici i paroh nevesinjski.

– Hvala Mišu Iveziću na ideji i sveštenicima koji su je realizovali. Nadam se da će se sada plivanje za časni krst organizovati svake godine i nadam se da ću opet plivati. Osjećaj je nevjerovatan, veoma sam srećna i ponosna – poručila je Grahovčeva, prenosi Srpskainfo.

(SB)