Međunarodni turnir FS RS u Banjaluci

Prvi međunarodni fudbalski turnir za igrače uzrasta 2003. i 2004. godište biće održan u subotu i nedjelju na Gradskom stadionu u Banjaluci, u organizaciji Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Na turniru, čiji je cilj razvoj i promocija fudbala i fudbalskog sporta u RS, učestvuju ekipe reprezentacije FS Republike Srpske, FK Partizan (Beograd), NK Olimpija (Ljubljana) i KSV 1919 Kapfenberg (Austrija).

“Svjesni činjenice da je fudbal i fudbalski sport najlakše razvijati putem omladine i mladih fudbalera, odlučili smo se da navedeni turnir, u cilju promocije fudbala, ali i RS, održimo u Banjaluci. Želimo i da prezentujemo RS na kvalitetan način, da je pokažemo svima kojima smo mi išli u goste, kako imamo divnu otadžbinu i gradove te kvalitetne fudbalere. Stoga smo odlučili da organizujemo međunarodni turnir sa željom da on postane tradicionalni, svake godine u nekom drugom gradu RS. Tako bismo prezentovali naše gradove, ali i samu RS i njene fudbalere, koji bez sumnje posjeduju kvalitet”, rekao je Goran Ćejić, generalni sekretar FS RS, i dodao da su dobili potrebnu saglasnost od Fudbalskog/Nogometnog saveza BiH.

Prvi će na teren u subotu od devet časova fudbaleri RS i Partizana dok se od 11 časova sastaju Olimpija i Kapfenberg. Mečevi za konačan plasman su u nedjelju, za treće mjesto je od devet, a finale od 11 časova.

(Nezavisne)

IZ STANA SE ČULO ZAPOMAGANJE Uznemirujući slučaj iz Banjaluka uskoro bi mogao da dobije epilog

Uznemirujući slučaj u banjalučkom naselju Obilićevo koji je prošle sedmice uznemirio javnost uskoro bi mogao dobiti epilog.  Naime, iz Policijske uprave Banjaluka navode da je saslušan osumnjičeni koji se tereti da je sugrađanina držao protiv njegove volje u stanu. – Dežurni tužilac okvalifikovao je slučaj kao krivično djelo protvipravno lišenje slobode – objasnili su u

JESEN U BANJALUCI Fotografišite boje grada i osvojite bicikl

Fotografišite jesen u Banjaluci, pošaljite fotografiju i osvojite bicikl u nagradnoj igri koju ogranizuje Grad Banjaluka u saradnji sa partnerima. Drugoplasirana i trećeplasirana fotografija biće nagrađena godišnjom pretplatom za „Bl bajk“.

ŠLJIVAR: Prijavite nekretnine i platite porez

Gradska uprava pozvala je sve vlasnike nepokretnosti na području grada koji do sada nisu, da prijave nekretnine i plate porez na nepokretnosti, s obzirom na to da se radi o izvornom prihodu grada iz kojeg se finasniraju brojni razvojni projekti. Načelnica Odjeljenja za finansije Božana Šljivar, ističe da bi svi vlasnici nepokretnosti na području Banje

50 GODINA OD KATASTROFALNOG ZEMLJOTRESA: Pogledajte program obilježavanja

Pedeseta godišnjica katastrofalnog zemljotresa, koji je Banju Luku pogodio 27. oktobra 1969. godine, ostavljajući iza sebe potpuno razoren grad, biće obilježena nizom, prigodnih memorijalnih događaja. Centralni događaj programa jeste izložba pod nazivom „Zemljotres u Banjaluci – 1969, solidarnost, obnova i izgradnja“ u organizaciji Muzeja savremene umjetnosti RS, Arhiva Republike Srpske i Udruženja arhivskih radnika, koja

Grad još nije izabrao firme za održavanje puteva

Do početka zvaničnog rada zimske službe ima manje od jednog mjeseca, a Grad ima problema da izabere firme koje bi bile zadužene da ove zime u većem dijelu Banjaluke uklanjaju snijeg sa saobraćajnica. 

Servisne informacije za 20. oktobar

Servisne informacije za nedjelju, 20. oktobar 2019. godine. Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje, u protekla 24 časa na području Grada Banjaluka dogodilo se: – jedno krivično djelo: teška kradja (1) – javni red i mir je narušen dva puta, – devet saobraćajnih nezgoda, a jedno lice je lakše povrijeđeno. Služba