Sport 20.12.2015.

Među najvećim sportistima trošadžijama i Novak Đoković

ČITANJE: 2 minute
ufc fighters earn

U današnjem vremenu gdje se sport više vrti oko novca nego oko same igre, sportisti koji zarađuju basnoslovne sume obično to vole i da pokažu bahaćenjem na društvenim mrežama, ali postoje i oni koji svoje milione ulažu u plemenite ciljeve. U svakom slučaju ovi sportisti su među najvećim trošadžijama u svetu sporta.

Flojd Mejveder

flojd mejveder

Bokser za svaku borbu dobije po nekoliko desetina miliona dolara, pa tako ne čudi što je iskeširao 1.1 milion dolara na dijamantski sat, dok je boravio u Dubaiju. Pored toga, posjeduje još nekoliko satova u vrijednosti od 6.4 miliona dolara, a jednom prilikom je obložio i svoj ajpod dijamantima u vrednosti od pola miliona dolara. Procjenjuje se da na računu ima oko 123 miliona dolara i sve ih drži na jednom računu.

Tajger Vuds

tajger vuds

Nekada najbolji golfer na svijetu ne štedi kada je u pitanju luksuz, pa je tako pazario imanje od 60 miliona dolara, koje se sastoji od ogromne vile, golf terena, pogledom na okean, atletskom stazom i podrumom vina. A ako mu zatreba privatnost, jednostavno se povuče na neku od svojih mega-jahti, do kojih otputuje privatnim avionom.

Lebron Džejms

LeBron James

NBA zvijezda obožava da časti sebe skupocjenim stvarima, pa je tako trgovao vilu od 30 hiljada kvadrata u Akronu, u koju spada sportski bar, veliki akvarijum, berbernica i ostala prateća oprema. Takođe je jedan od akcionara fudbalskog kluba Liverpul, kupio je i identične Porše automobile za sebe i bivšeg saigrača Dvejna Vejda, a posjeduje i vikendicu na Saut Biču koja vredi 8.5 miliona dolara.

Lionel Mesi

Lionel-Messi

Iako na terenu izgleda da je izuzetno miran, Mesi zapravo voli da se bahati svojim novcem. Kada su mu komšije u Barseloni bile prebučne, jednostavno je odlučio da kupi njihov posjed, umjesto da zovne policiju da ih smiri. Sredio je cijelo imanje da izgleda poput fudbalskog terena, dok mu kuće izgledaju kao fudbalska lopta. Poznato je i da obožava modu, pa troši velike sume novca na dizajnerska odela.

Novak Đoković

djokovic

Nole je uložio novac u svoju humanitarnu fondaciju “Novak Djokovic Foundation”, a pored toga je dugo kružila priča da je otkupio sav magareći sir od jednog proizvođača u Srbiji, kako bi imao samo za sebe tu poslasticu. Iako to nije bilo tačno, istina je da Novak uvozi poseban med sa Novog Zelanda, koji mu pomaže pri dijeti.

Kevin Durant

kevin durant

I ovaj sportista je odlučio da većinu svog novca da u humanitarne svrhe, pa je tako uplatio milion dolara za pomoć nastradalima u Oklahomi, nakon razornog tornada. Pored toga ima dve kuće u istom gradu, kao i restoran sa piletinom.

(24sata.rs)