Vijesti 03.08.2016.

Međunarodna potraga za dvije Banjalučanke: Prevara teška 50.000 KM

ČITANJE: 1 minuta

Zorica i Kristina Vučan sumnjiče se za udruživanje radi činjenja krivičnog djela u vezi sa prevarom, utajom i prevarom teškom više od 50.000 KM.

Federalna uprava policije, na osnovu naredbe Opštinskog suda u Livnu raspisala je međunarodnu potjernicu za Zoricom Vučan (48) i njenom kćerkom Kristinom (25) iz Banje Luke, koje se sumnjiče za udruživanje radi činjenja krivičnog djela u vezi sa prevarom, utajom, te kompjuterskom prevarom “teškom” više od 50.000 maraka.

Na zvaničnoj internet-stranici FUP-a navedeno je da se traži njihovo hapšenje i ekstradicija.

Kako se saznaje u Ministarstvu unutrašnjih poslova Livanjskog kantona, protiv Zorice i Kristine Vučan Tužilaštvu je upućena krivična prijava jer su početkom godine, tačnije u januaru, putem prevare s internet plaćanjem, uspjele skinuti veću sumu novca sa računa jedne livanjske firme.

– Novac su prebacile na svoje račune, koje su imale otvorene u nekoliko banaka na području Banje Luke – rekao je portparol MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak.

Dalje se navodi da su njih dvije dio novca uspjele podići, dok je dio u međuvremenu blokiran, čim se saznalo za prevaru.

Opštinski sud u Livnu naredbu za raspisivanjem potjernice donio je polovinom maja ove godine, nakon što su ove osobe postale nedostupne organima gonjenja.

(Faktor.ba)