Vijesti 05.05.2017.

Međunarodni dan babica: Prikazivanje filma o banjalučkim babicama, podjela pisama zahvalnosti

ČITANJE: 1 minuta

Udruženje građana „DRIP“ (djeca, roditelji, porodilje) danas obilježava Međunarodni dan babica, prikazivanjem kratkog filma o banjalučkim babicama i podjelom pisama zahvalnosti, 05.05.2017. od 18:30 časova na adresi Vase Pelagića 10.

UG DRIP-djeca, roditelji i porodilje povodom Međunarodnog dana babica organizuje prikazivanje kratkog filma o banjalučkim babicama i podjelu pisama zahvalnosti koje smo prikupili od porodilja.

Ovom prilikom, u prostorijama našeg udruženja, ugostićemo babice koje su zaposlene u UKC RS, te na taj način obilježiti ovaj međunarodni praznik.

Kako se naše udruženje već duže vrijeme zalaže za bolje uslove u porodilištima, mnogim promjenama sam dali svoj doprinos, želimo naglasiti značaj i ulogu babica. Činjenica je da je, u našem društvu posao babice zapostavljen i ne daje mu se pažnja koju zaslužuje.

Tako je UG DRIP ove godine napravio kratak film o babicama, njihovom poslu i položaju, gdje ćete imati priliku čuti njihove priče.

Međunarodni dan babica se do sada kod nas nije obilježavao. Prošle godine smo imale prvu aktivnost povodom ovog datuma, kada smo pisma zahvalnosti skupile i odnijele na odjel ginekologije.

Ove godine želimo uraditi nešto više, ukazati na značaj ove divne profesije i pokazati zahvalnost onima koje su to zaslužile. Uslovi u kojima babice rade su daleko od idealnih. Ipak, ima onih koje uprkos tome svoj posao rade savjesno i odgovorno. I zaslužuju pohvalu, navode u DRIP-u.

(unoportal.net)