Sport 25.12.2015.

Mekinro Endiju: Novak ne može dovijeka da dominira

ČITANJE: 1 minuta
mekinro
Bivši američki teniser Džon Mekinro podržao je Endija Mareja i ohrabrio ga da u 2016. godini pokuša da sa trona skine Novaka Đokovića.

Mekinro je oduševljen Đokovićevom dominacijom u sezoni za nama, ali smatra da najbolji igrač današnjice ne može dovijeka da drži tako visok nivo.

Osvajač sedam Gren slem titula ističe da je trijumf Velike Britanije u Dejvis kupu idealna odskočna daska za Endija.

– Iako se čini da je Novak nepobjediv, teško je zamisliti da može dugo držati ovaj ritam. Igranje u timu je nešto u čemu Endi istinski uživa, posebno kada je tu sa svojim bratom. To će mu donijeti mnogo lijepih uspomena kada se bude osvrtao na karijeru. To ga može držati budnim i tjerati da ostane oštar i spreman tokom godine, više nego što je to radio u prošlosti- rekao je Mekinro.

On je potom savjetovao Britanca pred prvi Gren slem sezone u Melburnu.

“Mora manje da radi van terena prije nego što ode na Australijan open“.

Drugi teniser na ATP listi moraće da popravi drugi servis, ali i mentalni pristup u duelima sa Srbinom.

– Potpuno (mora da bude spreaman), mentalno – sve je u stavu, vjerovanju i dovođenju sebe u poziciju da se možete suočiti sa svime što ’bace’ na vas. A kada udarci stignu, tada dolazi i najveći test u vidu Novaka i to je teško promijeniti. Međutim, ljepota sporta jeste da se stvari mogu brzo promijeniti, više nego što očekujete i možda bi sledeća godina mogla da bude njegova- zaključio je Mekinro.

(B92)