Politika 13.05.2016.

Mektić: Ako u RS dođe do nereda, glavni krivac će biti MUP RS

ČITANJE: 2 minute
mektic
Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH, kazao je danas na konferenciji za novinare u Sarajevu da je sutrašnji skup u Banjaluci događaj visokog rizika, obrazloživši to činjenicom da će se na istom prostoru i u isto vrijeme sastati dvije različite skupine ljudi.

On je dodao da nema operativnih ni sigurnosnih saznanja da će u Banjaluku sutra doći određene radikalne grupe iz Srbije, Sarajeva i Hrvatske, te da je izjava Dragana Lukača, ministra policije RS da ima informaciju da će te grupe doći netačna, jer je on, juče razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, koji je rekao da oni nemaju saznanja o organizovanim grupama koje planiraju doći u Banjaluku.

Mektić je novinare obavjestio da su već pojačane granične kontrole na svim zvaničnim graničnim prelazima, ali i na nelegalnim prelazima, kako bi se onemogućio ulazak određenih grupa u BiH.

Upitan da prokomentriše izjavu Aleksandra Vučića, srbijanskog  premijera da ima obavještenje da će neke grupe iz Srbije doći u Banjaluku kako bi izazvale incident, Mektić je rekao da je i to pitao Stefanovića, te da mu je on rekao, da o tome ne zna nista i da ne bi komentarisao izjavu premijera.

Mektić je najavio da ce sutra ići u Banjaluku iz dva razloga, jedan je primarni, kao ministar bezbjednosti, zato što su u sutrašnji skup uključene sve bezbjednosne agencije, a drugi je, kao član opozicije u RS-u.

I ono sto je istakao kao bitno jeste to  da je zabrinut da sutra u Banjaluci može doći do ugrožavanja imovine i bezbjednosti građana i da je glavni krivac za to MUP RS koji je dozvolio da se dva razlicita skupa dese na istom mjestu i u isto vrijeme.

(Nezavisne)