Politika 29.10.2018.

MEKTIĆ NA SJEDNICI GO SDS-a: Kakav Vučić i njegovi kriminalci, sve ću ja to pohapsiti!

ČITANJE: 1 minuta

Osim tmurnih lica, zabrinutih govora i povišenih tonova, na posljednjoj sjednici Glavnog odbora Srpske demokratske stranke, održanoj u nedjelju, 28. oktobra, bilo je i duhovitih situacija, saznaje opcija.net.

Kako kažu izvori našeg portala, na skupu koji uopšte nije protekao u smirenoj atmosferi, kako se naknadno pokušava predstaviti javnosti, Milovan Bjelica je, u jednom momentu, kao argument za svoj stav da SDS treba da uđe u veliku koaliciju sa SNSD-om, iznio tvrdnju da je riječ o projektu koji ima podršku zvaničnog Beograda.

– Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka traže od nas da formiramo nacionalni blok sa partijom Milorada Dodika. Oni smatraju da je samo takav savez garancija da će se stabilizovati političke prilike u RS – rekao je Milovan Cicko Bjelica, potpredsjednik SDS-a i načelnik opštine Sokolac.

Na to je burno reagovao Dragan Mektić, jedan od glavnih predstavnika krila koje se protivi partnerstvu SDS-a sa SNSD-om i bilo kakvoj saradnji te dvije opcije.

– Kakav Aleksandar Vučić, neće nam valjda on i njegovi kriminalci određivati kakvu ćemo politiku voditi! Sve ću ja to pohapsiti – ljutio je poručio Mektić, koji je u dosadašnjem sazivu Savjeta ministara BiH bio na čelu resora bezbjednosti.

Na to je uslijedila reakcija iz sale u kojoj se održavao sastanak.

– Ali, Mektiću, kako ćeš ih pohapsiti, kada više nećeš biti ministar – glasno ga je upitao neidentifikovani član Glavnog odbora SDS-a, izazivajući opšti smijeh kolega na sjednici ovog tijela.

Jedini koji je ignorisao ovu upadicu bio je sam Mektić, dovršivši svoje oštro intonirano obraćanje kao da se ništa nije desilo.

(opcija.net)

Oznake: Cicko Bjelica