Politika 28.01.2016.

Mektić: Ne treba dizati histeriju, paniku i paranoju zbog Dodika

ČITANJE: 1 minuta
mektic
Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić rekao je danas da ne može komentarisati da li postoji istraga vezana za predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i da to treba pitati Tužilaštvo BiH.

– To je u nadležnosti Tužilaštva BiH, koje donosi naredbu za provođenje istrage i istu sprovodi- rekao je Mektić novinarima u Sarajevu.

On kaže da ima povjerenje u Tužilaštvo BiH i institucije i da “ne treba dizati toliku histeriju, paniku i paranoju, jer su se i do sad provodile određene istrage”.

– Bolje da se sprovedu određene istrage, da se vidi ima li negdje osnovane sumnje da je neko počinio krivično djelo ili nije. Nema smisla da pitate mene imam li saznanja da se vodi istraga protiv ove ili one osobe- rekao je Mektić.

Na pitanje da li se može reći da je BiH pravna država kada su uhapšeni i upleteni političari, Mektić je istakao da to i jeste pravna država kada su uhapšeni i političari.

– Nema nedodirljivih i onih lica koji se ne mogu uhapsiti. To što govorite zašto sam ja hapsio pojedine ljude to je vaše osnovno elementarno nepoznavanje funkcionisanja pravnog sistema i pravne države- naglasio je Mektić.

Srna je juče objavila da je Tužilaštvo BiH 14. januara izdalo naredbu da se izvrši pretres objekata, računa i svih transakcija koje koristi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

(Atv)

Oznake: Milorad Dodik