Vijesti 11.04.2016.

Mektić pokazao diplomu

ČITANJE: 1 minuta
diploma mektic
Nakon što je Novinska agencija Republike Srpske Srna danas objavila vijest u kojoj se tvrdi da ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić nije stekao zvanje diplomiranog kriminaliste kako je to navedeno u zvaničnoj biografiji na web stranici Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, reagovao je ministar Mektić.

On je javnosti predočio kopiju diplome izdate 1989. godine, koja potvrđuje da je stekao zvanje diplomiranog kriminaliste na studiju koji su zajednički organizovali i proveli Pravni fakultet u Zagrebu i Viša škola za unutrašnje poslove u Zagrebu.

diploma mektic

“Ovaj dokument osim što demantuje pisanje agencije Srna, razotkriva prizemne pokušaje da se širenjem neistina i dezinformacija, diskredituju oni koji ukazuju i bore se protiv kriminala i korupcije u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Višemjesečna medijska hajka nije nas zaustavila niti će zaustaviti u našoj odlučnoj namjeri da se suprotstavimo kriminalu i korupciji, koji su zemlju doveli na rub siromaštva i mladima uništili perspektivu za ostanak”, saopšteno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

(Klix)