Politika 14.01.2016.

Mektić: Pri kraju istraga protiv Dodika

ČITANJE: 2 minute
mektic
Istraga koju protiv predsjednika Republike Srpske vodi Tužilaštvo BiH, uskoro će biti okončana- saopštava ministar bezbjednosti BiH. Za sarajevsku tv Hajat, Dragan Mektić kaže da ne želi da licitira kakvi će biti rezulati te istrage.

-Vodi se vrlo ozbiljna istraga, o tome ne bi sada ništa više- kaže Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH.

Za to vrijeme obračun vlasti i opozicije u Srpskoj ne prestaje. Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak poručuje: “Ne vodim nikakvu pljavu kampanju protiv Republike Srpske”.

-Pitanje je zašto se Dodik vrijeđa svaki put kad neko povede priču o kriminalu i korupciji – kaže Crnadak i poručuje: – Spremni smo da mu stanemo na crtu –

-Svih ovih stvari će biti još i mi se toga ne bojimo, potpuno smo spremni to je očigledno dio političko borbe koju vodimo.Ne iznenađuje to što vlast sprema udar na pojedince i da vam pravo kažem, mi se za to spremamo- rekao je Igor Crnadak, ministar inostranih poslova BiH.

Dok se Crnadak hvalio diplomatskim uspjesima, Milorad Dodik ponovio je da dobro zna svaki njegov korak. Intervju koji je Crnadak dao za britanski BBC očigledno nije propustio predsjednik Srpske koji tvrdi da je Crnadak Savjet ministara nazvao Vladom, a to je, kako kaže, još jedan dokaz izdaje.

-Ako može vladu da nazove kvazi ministar, onda je Dejtonski sposrazum u bezizlaznom položaju. Jer BiH nije ni predviđena da ima Vladu niti je predviđena da na unutrašnjim pitanjima bude država- kaže Milorad Dodik, predsjednik RS.

-Mislim da su pokazali paranoju jer su svjesni svog političkog pada.Imamo namjeru da ih ponovo pobijedimo- kaže Željka Cvijanović, predsjendik Vlade RS.

U otvorenoj vatri između dva bloka ni danas nije moglo bez pominjanja srpskog lidera Aleksandra Vučića. Iz Saveza za promjene vjeruju da Dodika najviše boli što ih premijer Srbije jednako tretira. Dodik je na sve to poručio da u političkom obračunu, a u interesu Srpske, nema namjeru da stane.

(ATV)