Vijesti 20.12.2018.

MEMIĆ I DRAGIČEVIĆ KOD KOMŠIĆA: Napunio nam je dušu, obećao je pomoći

ČITANJE: 2 minute

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić primio je danas u zgradi Predsjedništva očeve ubijenih mladića Dženana Memića i Davida Dragičevića, Muriza Memića i Davora Dragičevića.

„Danas nam je ovaj čovjek napunio dušu“, kazao je Muriz Memić nakon sastanka.

„On će uraditi sve u skladu sa svojim ovlastima, tražili smo od njega da nađe tužioca u BiH, da on pošalje pismo prema Milanu Tegeltiji, koji će preuzeti slučaj, jer mi smo pravno završili. I Davor će doći do Tužilaštva BiH, neka se završi ovo, nek se nađe neko ko će raditi. Nisu svi kukavice, ima časnih i poštenih ljudi, a ovaj čovjek je pokazao kakav je samim prijemom nas dvojice“, istakao je Muriz Memić

Otac ubijenog mladića Davida Dragičevića, Davor Dragičević, također se zahvalio Komšiću na prijemu.

„Zahvaljujem se gospodinu Željku Komšiću na prijemu i što je bilo brzo s obzirom da se moram vratiti u Banja Luku. Kao što je rekao gospodin Memić, i moj slučaj će preuzeti Tužilaštvo BiH. Svi imamo dokaze i u jednom i u drugom slučaju, ko su ubice naše djece. Odredi se tužilac , koji će to odraditi časno i pošteno i, kao što je Komšić rekao, ima takvih.

Poslat ću pismo VSTV-u i kad bude gospodin Tegeltija izlagao, tu mora biti naš advokat Ifet Feraget, i sve će biti vrlo jasno. Idemo u tom pravcu i imamo određena saznanja i činjenice. Poslije rješavanja ova dva slučaja, ništa neće biti isto, ni država ni institucije, a to je najbitnije, jer naša djeca, ni David ni Dženan, nemaju cijenu“, istakao je Davor Dragičević.

Memić je potvrdio kako će Komšić naredne sedmice primiti advokata Ifeta Ferageta kako bi i s njim razgovarao.

Očevi ubijenih mladića su kazali „da Komšić ne mora ništa uraditi, ali da mu zahvaljuju na prijemu“.

„Idemo sada u pravnu bitku s našim advokatom Ifetom Feragetom“, naglasio je Dragičević.

(Agencije)