Magazin 13.01.2016.

Memorijalni koncert za Dejvida Bouvija 31. marta u Njujorku

ČITANJE: 1 minuta
Dejvid Bouvi
Memorijalni koncert za Dejvida Bouvija biće održan u njujorškoj dvorani Carnegie Hall 31. marta.

Prvobitno je planirano da muzika Dejvida Bouvija bude izvođena na tribute koncertu, ali su organizatori promijenili naziv dešavanja u memorijalni koncert nakon njegove smrti.

Grupa Bouvijevog producenta Tonija Viskontija će nastupiti na koncertu, zajedno sa umjetinicima kao što je Sindi Lauper.

-Show će biti ispunjen emocijama. Počivaj u miru Dejvide- navodi se u saopštenju postavljenom na websiteu organizatora koncerta, prenosi BBC.

Ulaznice su puštene u prodaju već u ponedjeljak, upravo u vrijeme kada se širila vijest o Bouvijevoj smrti, i već su rasprodane. On je preminuo od raka u 69. godini.

-Iznenadna smrt Dejvida Bouvija promijenila je ovaj tribute koncert na kome smo radili sedam mjeseci, u memorijalni koncert. Ovogodišnji koncert ostaće upamćen kao žestoka proslava muzike njegovih prijatelja, saradnika i fanova. Svi smo duboko rastuženi tom viješću. Tempiranje datuma naše javne prodaje ulaznica je bizarno, neka Božija ljubav bude uz tebe- navodi se u saopštenju organizatora.

Koncert su organizovali Majkl Dorf i Gradska vinarija, i na njemu će nastupiti 20 umjetnika, od kojih će svako izvoditi Bouvijeve pjesme. Koncert takođe ima humanitarni karakter programa muzičkog obrazovanja mladih ljudi bez privilegija.

Među drugim izvođačima nastupiće The Roots, Betie Lavete i Robin Hitčhok.

(Agencije)