Vijesti 06.12.2016.

Mensa testiranje inteligencije u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Mensa testiranje inteligencije održaće se u Banjaluci u subotu, 10. decembra u amfiteatru Tehnološkog fakulteta.

U terminima od 11, 12 i 13 časova oni koji žele da provjere svoje kapacitete, moći će da riješe test sa 36 zadataka pod nadzorom ovlašćenog Mensa-inog psihologa.

– Cijena testiranja je 20 KM, a za đake, studente i penzionere 15 KM. Potrebno je donijeti validan dokaz statusa. Prethodno prijavljeni kandidati imaju prioritet prilikom testiranja – poručili su iz Mensa BiH.

Prijave se mogu slati do petka u 18 časova. Broj mjesta je ograničen i u slučaju prevelikog interesovanja, primanje prijava će biti obustavljeno ranije.

Vrijeme za rješavanje testa je 40 minuta, a na testiranje se mogu prijaviti samo osobe starije od 17 godina. Neophodno donijeti neki lični dokument sa fotografijom zbog identifikacije i provjere datuma rođenja.

Rezultati povjerljivi i poznati su samo psihologu Mense BiH. Rezultati se dostavljaju kandidatu putem redovne pošte.

Mensa BiH omogućila je svim zainteresovanim kandidatima da prije službenog testiranja provjere svoj IQ putem mobilne aplikacije (samo za Android) ili putem web aplikacije (za sve ostale uređaje). Rezultati ovog probnog testa daju samo okvirni rezultat IQ-a. Za tačan rezultat i validan dokument potrebno je pristupiti službenom Mensa testiranju.

Mensu su osnovali advokat Roland Beril i naučnik dr Lens Ver u Engleskoj 1946. godine, s idejom da njeni članovi budu isključivo osobe s visokim stepenom inteligencije. Mensa širom svijeta okuplja hiljade osoba čija utvrđena inteligencija spada u gornjih dva odsto opšte populacije.

(srpskacafe.com)