Vijesti 25.12.2022.

Merhamet Švedske donirao 82.000 KM narodnim kuhinjama u BiH

ČITANJE: 1 minuta

Pred kraj 2022. godine “Merhamet” Švedske je donirao 82.000 KM “Merhametovim” narodnim kuhinjama u Bosni i Hercegovini.

Prema riječima predsjednika Merhameta Švedske Fehima Halilovića, ovom donacijom se, u vremenu svakodnevnih poskupljenja i rasta cijena životnih namirnica, željelo pomoći Merhametovim narodnim kuhinjama u BiH da lakše prebrode trenutno socio-ekonomsko stanje, te da se Merhametovim korisnicima obezbijede što kvalitetniji obroci.

Podrška narodnim kuhinjama u BiH je jedna od redovnih aktivnosti Merhameta Švedske, prenosi Klix.ba.

Halilović naglašava da je, u 2022. godini, Merhamet Švedske uputio pomoć u BiH vrijednu više od milion KM.

Predsjednik HO Merhamet MDD Kenan Vrbanjac je zahvalio Merhametu Švedske na dragocjenoj donaciji narodnim kuhinjama, koja je, kako je istakao, dobrodošla u vremenu krize.

“Merhamet Švedske, zajedno sa Bosancima i Hercegovcima u toj zemlji, tokom cijele godine pomaže naše aktivnosti u BiH, što daje dodatni kvalitet našoj brizi o socijalno ugroženim kategorijama u našoj zemlji”, istakao je Vrbanjac.

Merhamet Švedske je 29. novembra, prigodnom manifestacijom u Geteborgu, obilježio 30. godišnjicu rada i djelovanja. Kako je rečeno, tokom svog trodecenijskog rada i djelovanja, Merhamet Švedske je u Bosnu i Hercegovinu dopremio pomoć u vrijednosti većoj od 25 miliona KM, saopćeno je iz Humanitarne organizacije Merhamet MDD.

(Z.M)

Oznake: donacija, Merhamet