Region 13.09.2021.

MERKELOVA U BEOGRADU: Snajperisti na krovovima i 3.000 policajaca

ČITANJE: 1 minuta

Angela Merkel stiže u posjetu Srbiji, a posebna pažnja prilikom posjete odlazeće njemačke kancelarke Beogradu biće posvećena bezbjednosti.

Njemačku kancelarku, trase kojima će prolaziti, mjesta sastanka sa Vučićem i vilu u kojoj će prespavati obezbjeđivaće čak 3.000 policajaca.

Biće angažovane i specijalne antiterorističke jedinice, kao i snajperske jedinice koje će s okolnih krovova motriti na situaciju. Od građana će biti traženo da drže zatvorene prozore na ruti prolaska njemačke kancelarke, a šahtovi na trasi su već zavareni.

Očekuje se da liije gradskog prevoza funkcionišu vanrdno u vrijeme dolaska Merkelove, ali detalji tih promena biće naknadno objavljeni. Mjere bezbjednosti će biti iste kao kada su Srbiju posećivali predsjednik Rusije Vladimir Putin, ili Džozef Bajden, tada sa mjesta potpredsjednika Sjedinjenih Američkih Država, prenosi Blic.

Angela Merkel stiže u Beograd sutra u 16 časova, a u protokolu je predviđena svečana večera i razgovor u četiri oka sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem. Ona će prespavati u Beogradu, a potom odlazi u Tiranu, na sastanak sa predsjednicima Vlada zemalja regiona.

(B.M)