Sport 14.12.2022.

Mesi: Nedjelja, moj posljednji meč na Mundijalu

ČITANJE: 3 minute

Lionel Mesi ne namjerava da prekrši obećanje, meč u nedjelju biće njegov posljednji susret u karijeri na Mundijalu.

I to kakav, Argentina će se boriti za titulu prvaka svijeta.

Mesi je po završetku susreta s Hrvatskom u polufinalu (3:0), rekao da je veoma uzbuđen.

“Ponosan sam što ću biti u prilici da završim putovanje na Svjetskom kupu igrajući finale. Ono što sam iskusio je jako uzbudljivo. Sigirno će utakmica u nedjelju biti moja posljednja na Mundijalu. Ima još mnogo godina do sljedećeg, ne vjerujem da ću biti u stanju da stignem do njega. Tako da se nadam da ću sve ovo završiti na najbolji način”, kaže Leo.

Dodao je da su mu se na ovom turniru ostvarili mnogi snovi.

“Uživam u svemu. Osjećam se dobro. Tako je pred svaku utakmicu. Podnijeli smo mnogo žrtve da dođemo do ovog finala. Prije ove, imali smo utakmicu koja uopšte nije bila laka. Bili smo izmoreni, ali grupa je izvukla snagu. Igrali smo veoma ozbiljan meč. Znali smo da će biti ovako. Dobro smo se spremali. Znali smo da će oni imati mnogo loptu u nogama, jer imaju dobre igrače na sredini, ali i da ćemo imati svoje šanse, jer umiju i oni da pogriješe. Veoma sam srećan. Na ovom Svjetskom kupu sam se dosta zabavljao i srećom pomogao ekipi da obavi posao”, kaže Mesi.

Pohvalio je kolege iz nacionalnog tima.

“Ova grupa igrača pored snage, odlikuje se velikom inteligencijom. Znaju kako da čitaju utakmicu. Skaloni je to već rekao. Ovaj tim zna kad treba da pati, kada treba da ima loptu, kad da pritisne, da se povuče, znamo da pročitamo važne trenutke mečeva”, dodao je.

Nisu izostale pohvale ni na račun Skalonije i njegovog tima.

“Imamo veoma dobar stručni tim, ništa se ne prepušta slučaju. Prati se svaki detalj utakmice i to nam je od velike pomoći. Nijednog momenta na terenu nismo djelovali pogubljeno, znali smo u svakom meču šta bi trebalo da radimo. Znali smo da Hrvatska voli loptu u svom posjedu, ali i da će biti dobro kada im oduzmemo loptu. Oni griješe i ostavljaju dosta prostora”.

Leo se osvrnuo i na protekli dio turnira.

“Prvi meč sa Saudijskom Arabijom smo izgubili, bio je to težak udarac za nas, jer smo došli sa nizom od 36 utakmica bez poraza. Igrali smo s ekipom za koju smo vjerovali da ćemo pobijediti. Bio je to veliki test za nas u toj grupi. Opet, ova grupa momaka je pokazala koliko je jaka, svaki meč igrali smo sve bolje. Bilo je teško uraditi sve ovo, jer je svaki meč bio kao finale, trošili smo se u svakoj prilici. Znali smo, ako ne pobjeđujemo da će biti komplikovano. Igrali smo pet finala, dobili smo svih pet i nadam se da će i sljedeći meč biti isti. Bili smo uvjereni da ćemo pobijediti Hrvate, jer znamo koliko vrijedimo kao tim. To nam je sve pomoglo da još porastemo kao tim”, zaključio je Mesi.