Biznis 13.04.2016.

Messenger i WhatsApp obrade 60 milijardi poruka dnevno, tri puta više nego SMS

ČITANJE: 1 minuta
timthumb
Facebookova Messenger aplikacija je bila kompanija najbrže rastuća platforma u 2015. godini, prema riječima Marka Zakerberga. Takođe ovo je kompanijina druga najpopularnija aplikacija na iOS-u, odmah iza Facebooka.

Ovi podaci su predstavljeni tokom ovogodišnje Facebookove F8 konferencije. Tokom prošlogodišnje F8 konferencije, otkriveno je da je Facebook Messenger imao 700 miliona aktivnih korisnika na mesečnom nivou. U januaru je ovaj broj porastao na 800 miliona, a najnovije statistike pokazuju da ta brojka sada iznosi preko 900 miliona korisnika.

Ova statistika ne predstavlja preveliko iznenađenje, kada se uzme u obzir rastuća popularnost messaging aplikacija. Međutim, zanimljivo je da je rast Messengera prevazišao druge Facebookove servise, kao što su WhatsApp i Instagram. Zakerberg je takođe istakao je da kombinovana aktivnost na Messengeru i WhatsAppu sada tri puta veća od SMS poruka, sa 60 milijardi poruka dnevno (naspram 20 milijardi SMS poruka).

Facebook je najavio i bot platformu za Messenger aplikaciju, koja će u servis donijeti novi set funkcija, kao što su personalizovane nove priče, ili mogućnost naručivanja cvijeća preko aplikacije.

(Benchmark)