Magazin 24.12.2015.

Metalika napokon izdaje novi album

ČITANJE: 1 minuta
Metalika1
Američki bend Metalika, jedna od najuticajnijih hevi metal grupa u svijetu, najavio je da je poslije skoro desetogodišnje pauze sve bliži novom albumu.

U video klipu koji je poslao svojim obožavaocima povodom nastupajućih praznika, frontmen Metalike, Džejms Hetfild je iz studija poželio svima puno veselja i sreće prije nego što je njegov mačak pustio delić novog materijala.

Fanovi imaju tako priliku da odslušaju 15 sekundi nepogrešivog Metalikinog zvuka uz prašenje gitare i hrapavi Hetfildov glas.

Video snimak, poslat u utorak, odmah je podgrejao nade fanova da će novi album Metalike uskoro ugledati svijetlost dana. Čekanje, naime, traje od 2008. i albuma “Death Magnetic”.

Prilikom gostovanja u septembru u Kanadi, bubnjar Metalike Lars Ulrih je izjavio kvebeškom listu “Žurnal” da će novi album benda izaći sredinom 2016. Nekoliko nedjelja kasnije, međutim, gitarista Kirk Hamet je rekao njujorškom radiju WEDG da će se “u najgorem slučaju” album pojaviti u prodaji početkom 2017.

On je naveo da će novi materijal biti u duhu prethodnog albuma “Death Magnetic” koji je označio povratak Metalike hevi korenima nakon perioda eksperimentisanja.

Kalifornijski bend zasad ima samo jedan zakazani koncert u 2016: u San Francusku dan prije održavanja Super Boula, finala u američkom fudbalu.

(NN)