Svijet 12.05.2021.

METE: Izraelci u vazdušnom napadu ubili i četiri najviša komandanta Hamasa

ČITANJE: 1 minuta

Bezbjedonosna služba Izraela Šin Bet saopštila je da su u izraelskog vazdušnom napadu stradala 16 pripadnika Hamasa, među kojima je i vrhovni komandanti.

Šin Bet identifikovala je četvoricu najviših komandanata Hamasa koji su poginuli u zajedničkoj operaciji sa izraelskim odbrambenim snagama ranije danas, prenosi ATV.

Basem Isa, komandant Hamasove gradske brigade u Gazi, DŽama Tala, šef njene sajber komande i odgovoran za poboljšanje tačnosti raketa grupe, DŽamal Zabeda, šef istraživanja i specijalnih projekata u odjeljenju za proizvodnju municije i Hazem Hatib, Hamasov glavni inženjer u odjeljenju za municiju, svi su poginuli u napadima, naveo je Šin Bet.

Prema podacima bezbjednosne službe, Sami Radvan, vođa Hamasovog odsjeka tehničke obavještajne službe i Valid Smali zadužen za industrijsku opremu odjeljenja za proizvodnju oružja, takođe, su ubijeni u ranijim napadima na lokacije Hamasa.

Šin Bet je naveo da je, pored toga, ubijeno još desetak operativaca iz Hamasovog odsjeka za proizvodnju, istraživanje i razvoj oružja.

(SB)

Oznake: Hamas