Vijesti 21.03.2024.

Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme očekuje do kraja prve sedmice aprila

ČITANJE: 1 minuta

Danas u poslijepodnevnim satima očekuje se naoblačenje koje će usloviti i nove padavine. Kiša je izgledna na zapadu, sjeveru i u centralnim predjelima Bosne. Na jugu i jugozapadu prognozira se stabilno i bez padavina sve do nedjelje, 24. marta.

Od 25. marta do 2. aprila prognozni modeli ukazuju na pojavu jačih udara juga širom zemlje i mogućnost povremenih i slabih padavine u Bosni, a na jugu zemlje prognozira se i poneki intenzivniji pljusak. Padavine koje se očekuju u ovom periodu biće pljuskovitog karaktera nošene snažnom vazdušnom masom sa juga. Od 3. aprila do kraja prognoznog perioda, na cijelom prostoru Bosne i Hercegovine, očekuje se stabilno vrijeme bez padavina.

Do 25. marta, u centralnim predjelima Bosne minimalne jutarnje temperature kretaće se od -1 do 4, drugdje u Bosni od 1 do 5, u Hercegovini od 3 do 8 °C, danju u Bosni do 17 °C u Hercegovini do 19 °C.

Od 26. marta do kraja prognoznog perioda, očekuje se blagi porast minimalni temperatura vazduha, pa se u Bosni očekuju od 4 do 9, u Hercegovini od 7 do 12 °C, a maksimalne u Bosni do 20 u Hercegovini do 23 °C, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.