Vijesti 25.01.2016.

Mevlid Jašarević: Prebrzo sam ispucao metke, kajem se što nikoga nisam ubio!

ČITANJE: 2 minute
mevlid jasarevic
Mevlid Jašarević, koji je osuđen zbog pucanja na ambasadu SAD u Sarajevu, kaže da se kaje što nije nikoga ubio.

– Najveća greška mi je bila što sam prebrzo ispucao sve metke iz mog kalašnjikova- ispričao je Jašarević u dokumentarnom filmu “Napadanje”, autora Admira Crvčanina, emitovanoj na Sinema TV.

Kako je naveo, sve vrijeme dok je pucao ispred ambasade SAD u Sarajevu nadao se da će specijalci izaći iz zgrade.

– Priželjkivao sam ih za mete. Nisam zadovoljan svojim učinkom tog dana i samo jednim ranjenim policajcem- rekao je Jašarević.

Vehabija iz Novog Pazara je sat i po, bez trunke kajanja i sa osmijehom, govorio o pripremama za napad, pucnjavi u Sarajevu, suđenju, petnaestogodišnjoj robiji koju je dobio i zatvorskim danima u KP domu Zenica.

– Na napad sam se pripremao u Donjoj Maoči gdje sam živio sa suprugom i djetetom. Niko od braće me nije nagovarao, niti mi je pomagao, ideja je bila moja. Kuća mi je bila puna oružja, svaki musliman treba da je dobro naoružan- ispričao je u svojoj ispovijesti Jašarević, naglasivši da je sa braćom u Donjoj Maoči pokušavao da vježba bojevo gađanje i da su im smetnju pravili helikopteri koji su često nadlijetali ovu vehabijsko-selefijsku koloniju u BiH.

Zanimljivo je da se Jašarević na suđenju u Sarajevu pojavio obrijan, da se tada odrekao vehabija i braće u Maoči, tvrdeći da mu je bilo bolje da misli o svom djetetu nego o Avganistanu.

Na suđenju se izvinio porodici ranjenog policajca Mirsada Velića, građanima Sarajeva i osoblju američke ambasade. Međutim, čim je upućen na izdržavanje kazne vratio se svojoj vehabijskoj ideologiji i prepoznatljivom vehabijskom imidžu.

(Atv)