Magazin 30.09.2021.

Mia Begović odigrala monodramu “Sve što sam prešutjela” u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Dramatičan život jedne od najomiljenijih glumica bivše Јugoslavije, Mie Begović, prepun uspona i padova, ukratko je predstavljen u nagrađivanoj monodrami “Sve što sam prešutjela”, izvedenoj sinoć u Gradskom pozorištu “Jazavac”.

Monodrama Mie Begović, “Sve što sam prešutjela”, na duhovit način govori o svakodnevnim problemima, koji podjednako muče i žene i muškarce, pa se i jedni i drugi lako pronalaze u njoj, prenosi RTRS.

Kaže da je posebno vodila računa o tome, dok ju je pisala, pa je neki od njih gledaju i po više puta.

Inače, predstava je nastala na osnovu anegdota iz njenog vrlo burnog života, koje je rado prepričavala u društvu, a posebno emotivan dio posvetila je svojoj rano preminuloj sestri, Eni Begović, koja je bila i ostala jedna od najomiljenijih glumica na ovim prostorima.

Iako kaže da se najbolje osjeća na sceni, Mia je odlično iskoristila period mirovanja, za vrijeme izolacije, za pripremu svog doktorata. Pored toga piše i jednu knjigu, posvećenu svojoj kćerki Maji Leni, ali čeka njeno odobrenje da je objavi.

O tome i mnogim drugim zanimljivim detaljima iz njenog života pričali smo u intervjuu, koji možete da pogledate u emisiji RTRS-a “Vikend jutro”.

(SB)

Oznake: Mia Begović