Magazin 24.09.2021.

Mia Begović u Banjaluci i Prijedoru

ČITANJE: 1 minuta

Odlična vijest za sve ljubitelje pozorišta.

Poznata jugoslovenska i hrvatska glumica Mia Begović prvi put dolazi u Banjaluku sa čuvenom predstavom “Sve što sam prešutjela” koja će biti izvedena u Gradskom pozorištu Jazavac 29. septembra 2021. godine. Dan poslije, 30. oktobra, predstava će biti izvedena u Pozorištu Prijedor.

“Sve što sam prešutjela” je svojevrsna ispovjest glumice u kojoj publiku vodi kroz svoj život, govoreći o usponima i padovima, ljubavi, rastancima i gubicima, ali i o najvećim životnim i profesionalnim radostima.

Predstava je praizvedbu doživjela na sceni Pozorišta Vidra 2017. godine i predstavlja presjek života i rada slavne glumice iz perspektive žene, majke, prijateljice….Jedne od mnogih koje će se u ovoj predstavi prepoznati.

Reditelj predstave je nagrađivani Ivan Leo Lemo.

Mia Begović je već 20 godina član Kazališta Kerempuh iz Zagreba a u svojoj bogatoj karijeri snimala je u svim državama bivše Jugoslavije. Ostvarila više od 60 uloga a publika je naročito pamti po rolama u serijama “Vila Marija”, “Zabranjena ljubav”, “Ponos Ratkajevih”, “Tata i zetovi”..…

Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja od kojih posebno treba izdvojiti nagradu Afrodita koju je 1986. godine dobila za najpopularniju glumicu Jugoslavije, nagradu Histrion za poseban doprinos glumi 1996. i 1998. godine i nagradu Orlando Dubrovačkih ljetnih igara 2014. godine.

Organizator gostovanja je agencija Venturo Banja Luka a karte se mogu kupiti u Gradskom pozorištu Jazavac i Pozorištu Prijedor.

(E.M)