Vijesti 08.02.2021.

Migranti u FBiH počinili više od 300 krivičnih djela, u Srpskoj 12

ČITANJE: 1 minuta

Migranti su na području Federacije BiH /FBiH/ u prošloj godini počinili 309 krivičnih djela, 119 prekršaja, a policija je evidentirala još 1.507 incidenata koje su izazvali, navodi se u informaciji o stanju bezbjednosti za prošlu godinu, objavljenoj na internet stranici Federalne uprave policije.

Za razliku od FBiH, na području Republike Srpske migranti su, prema evidencijama MUP-a Republike Srpske, počinili 12 krivičnih djela, od kojih se većina odnosi na krivična djela protiv imovine.

Policijski službenici MUP-a Srpske su u prošloj godini podnijeli 16 izvještaja Tužilaštvu BiH zbog počinjenih 16 krivičnih djela krijumčarenje lica i jednog krivičnog djela organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata protiv 29 lica /od kojih je jedan migrant/, koja su prevozila 160 migranta.

Na području Republike Srpske u prošloj godini je pronađeno i evidentirano ukupno 17.044 lica – migranata, dok je na području FBiH, prema zvaničnim statističkim podacima Federalne uprave policije, kontrolisano 60.041 migranata.

Najveći broj migranata na području Republike Srpske je neutvrđenog identiteta – njih 66 odsto, te iz Maroka sadam odsto, Pakistana 6,73 odsto i Avganistana četiri odsto, navodi se u saopštenju MUP-a Srpske.

(Srna, E.M)

Oznake: migranti