Politika 22.05.2021.

Mihajilica poručio da Dodik jedno priča drugo radi

ČITANJE: 1 minuta

To što je Milorad Dodik ovih dana zbrisao u Hercegovinu, što dalje od Manjače, ne umanjuje činjenicu da danas tu, nadomak Banjaluke, zajedno sa američkim vojnicima paradiraju oni koji osporavaju Republiku Srpsku i sve rade da BiH uđe u NATO, što njihovi partneri iz SNSD kao ne daju.

Rekao je ovo član Predsjedništva PDP Milanko Mihajilica povodom prisustva članova Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i Željka Komšića vojnoj vježbi “Brzi odgovor 21“ na Manjači, prenosi Srpskainfo.

Mihajilica kaže da to što se Dodik sakrio u mišiju rupu i umjesto njega raport primaju njegovi partneri Džaferović i Komšić, ne umanjuje činjenicu da se za njegovog mandata u Predsjedništvu BiH održava ova vježba, niti da se u NATO štab šalje drugi Godišnji nacionalni plan za članstvo u NATO.

– Iako drugačije pričaju, Dodiku i SNSD se bar ne može osporiti konzistentnost u pro-NATO djelovanju. SNSD Nebojša Radmanović je još 2009. godine potpisao zaključak da će BiH uputiti formalni zahtjev za članstvo u NATO, a zatim kumio i molio tadašnjeg generalnog sekretara ove alijanse da prime BiH i da tako pratimo put, kako je rekao, naših prijatelja Albanije i Hrvatske – kazao je Mihajilica, dodavši da je još ranije, 2005. godine, Nikola Špirić potpisao da će institucije BiH sprovesti sve aktivnosti za prijem u Sjevernoatlantsku alijansu.

On naglašava da Dodik ne treba da se krije, jer narod već zna da je on svojim parafom ovog maja doveo najačeg člana i osnivača NATO, američke trupe, nadomak najvećeg grada Republike Srpske, dok su u isto vrijeme u Srbiji u toku srpsko-ruske vojne vježbe.

(A.M.)