Sport 10.08.2016.

Mihajlo Čeprkalo: Plivao sam kraj Felpsa

ČITANJE: 2 minute

Nije mala stvar sa 17 godina biti učesnik Olimpijskih igara i Rio ću da pamtim čitav život, ne krije oduševljenje i prve utiske sa Olimipijade banjalučki plivač Mihajlo Čeprkalo. Do svoje trke, broji posljednje dane. U petak će na plivalište, u dispilini 1500 metara slobodno.

“Potrudiću su dam sve od sebe. Nerealno je očekivati neki bolji plasman u ovako jakoj konkurenciji na 1500. To su sve vrhunski plivači koji su otplivali “A” norme. Ja ću dati sve od sebe, pa šta bude2, rekao je Čeprkalo.

Prognozira i favorite za zlatnu medalju u svojoj dicpilini, Najveće šanse daje kineskom plivaču Sun Jungu i italijanu Gregoriju Paltrinijeriju. U svom raportu Iz Rija za ATV, Čeprkalo kaže da u bh olimpijskom timu vlada odlična atmosfera. Nije tajna, ističe, da svi od Amela Tuke očekuju da osvoji medalju,a kako kaže” biti u društvu najboljih sportista svijet” svima daje veliki motiv za budući rad.

“On (Amel Tuka) je jedini ozbiljniji kandidat koji će se boriti za medalju i svi se nadamo da će uspjeti u tome. Njegovo prisustvo i prisustvo svih ostalih, većih poznatiji, vrhunskih profesionalnih sportista je jako bitno. To je jedno veliko iskustvo i velika je čast trenirati sa njima”, rekao je je plivač Mihajlo Čeprkalo.

A, baš se odlazak na jedan od redovnih treninga u Riju, za Mihajla pretvorio u crticu koju će prepričavati i kada završi karijeru.

“Prvi put sam u životu vidio svog idola Majkla Felpsa. Imao sam priliku da plivam pored njega u stazi. To je nevjerovatan osjećaj i nadam se da ću imati priliku da još uživam u tim mometina. Ti momenti kada sam plivao pored njega su zaista fenomenalni. Pokušao sam da ga pratim, ali ono je zaista plivačka zvijer koja se rađa jednom u 100 godina”, rekao je plivač Mihajlo Čeprkalo.

Iako je fokusiran na što bolju pripremu za svoju trku, kaže da stigne i da uživa u slobodnom vremenu koje najčešće provodi u Olimpijskom selu. Tu su nastale i neke fotografije koje će da krase porodični album. Mihajlovov rekord na 1500 metara slobodno je 15 minuta 26 sekundi. U petak kaže, želi da pliva još brže od toga, pa da iz Rija, ponese uspomenu više.

 (ATV)