Politika 30.12.2022.

Miličević: Možemo razgovarati o srpskim nacionalnim interesima, ali ne možemo biti u vlasti sa SNSD

ČITANJE: 2 minute

Vršilac dužnosti predsjednika Srpske demokratske stranke Milan Miličević gostujući u emisiji „Stav“ televizije K3 rekao je da ne postoji mogućnost da dođe do uspostavljanja vlasti sa SNSD-om, jer se radi o dvije potpuno suprotne politike.

Odgovarajući na pitanje da li postoji mogućnost u cilju stabilizacije političkih prilika da na nivou Republike Srpske, pa i BiH dođe do ozbiljne saradnje pravljenja vlasti SDS i SNSD, on je odgovorio:

– Mislim da ne postoji, govorim iskreno, ne govorim ništa iracionalno. Postoji mogućnost i potreba za razgovorima i zaštitu zajedničkog interesa kada je u pitanju Republika Srpska na svim nivoima i to je potrebno. Kada kažem na svim nivoima tu ja mislim na lokalnom, entitetskom i državnom nivou. Tu treba razgovarati, ali da možemo biti dio neke zajedničke vlasti ili koncentracione vlade mislim da se to ne može da dogodi, jer se radi o dva različita koncepta viđenja života u Republici Srpskoj”.

Upitan da li je posljednjih dana, od kada je na čelu SDS-a, popio kafu sa gospodinom Dodikom, Miličević je odgovorio da nije nikada pio kafu sa Dodikom.

“To se nije dešavalo sa mnom ni od kada sam načelnik opštine Teslić, ni sada kada sam vršilac dužnosti predsjednika Srpske demokratske stranke. Milorad Dodik je obavljajući razne funkcije zadnji put bio u Tesliću u zvaničnoj posjeti 2009. godine kada je načelnik bio iz SNSD-a. Mislim da je to poražavajuća činjenica za njega, smatram da je to neodgovorno s njegove strane, bez obzira što je opština Teslić vrlo značajna, nije mala”, kazao je Miličević, koji se nalazi i na čelu opštine Teslić od 2012. godine.

On je rekao da postoji potreba da se razgovara sa vlasti na nivou Republike Srpske o problemima koje ima i ova lokalna zajednica i Republika Srpska i da se pokušaju naći rješenja.

“Dakle, sve što ja tražim ne samo za svoju opštinu nego za sve opštine u Republici Srpskoj da budu treirane ravnopravno, a to znači da se sredstva koja se prikupljaju na osnovu doprinosa i na drugi način vrate opštinama, a to se ne dešava. Saradnja se mora podrazumijevati, ako saradnja znači da nekog molimo ili da budemo ucijenjeni onda to nije saradnja. To nije dobra poruka prema građanima, bilo ko da je na vlasti”, kazao je on.

E.M.