Vijesti 18.05.2019.

MIJATOVIĆ MIJENJA LAKETIĆA Razvoj grada u rukama ekonomiste

ČITANJE: 1 minuta

Za vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje Grada Banjaluka predložen je Srđan Mijatović, koji bi na tom mjestu trebao zamjeniti Radenka Laketića, koji je nedavno imenovan za izvršnog direktora za komercijalne poslove u Šumama Republike Srpske.

Imenovanje Mijatovića, koji je trenutno šef Odsjeka za saradnju sa investitorima i poslovnu zonu u tom odjeljenju, trebalo bi da se nađe na zasjedanju Skupštine grada u ponedjeljak.

Prema podacima koji su navedeni u obrazloženju te odluke, Mijatović je rođen 1988, a zvanje diplomiranog ekonomiste stekao je na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci 2011. godine. U generaciji studenata 2007/2011. godine bio je proglašen za najboljeg studenta.

– Pripravnički staž je odradio u Gradskoj upravi od 2012. do 2013. godine. Nakon pripravničkog staža zasnovao je prvi radni odnos u Gradskoj upravi na poslovima stručnog saradnika na trezoru i praćenju izvršenja budžeta, zatim na praćenju investicionih projekata u Odjeljenju za finansije, sve do avgusta 2015. godine. Nadalje je obavljao poslove koordinatora – samostalnog stručnog saradnika za saradnju sa investitorima u Odsjeku za lokalni ekonomski razvoj. Trenutno je zaposlen na radnom mjestu šefa Odsjeka za saradnju sa investitorima i poslovnu zonu u Odjeljenju za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje – navedeno je u obrazloženju te odluke.

Raniji načelnik ovog Odjeljenja Radenko Laketić je podnio zahtjev za razrešenje s te funkcije nakon što je imenovan za izvršnog direktora za komercijalne poslove u Šumama Republike Srpske.

Odluka o njegovom razrješenju naći će se na dnevnom redu istog zasjedanja.

(Srpskainfo)