Politika 23.07.2021.

Mijatović: Valentine, prijatelju, hvala!

ČITANJE: 1 minuta

“Iako su ga mnogi ismejavali, iako su svoj nerad prebacivali na njega, nikad u javnom nastupu nisam dozvolio da ne stanem na njegovu stranu”, naveo je danas u reakciji Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH.

“Valentina Inzka poznajem skoro dvije decenije i ovaj iskusni diplomata je moj prijatelj i čovek vredan poštovanja. Odlazi iz Bosne i Hercegovine kako je i došao, kao častan i veliki čovek”, kazao je Mijatović i zaključio sa:

“Valentine, prijatelju, hvala!”

Podsjetimo, Valentin Inzko, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, nametnuo je dopune Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.

“Zakon koji slijedi i koji čini sastavni dio ove odluke, stupa na snagu kako je predviđeno u članku 2. tog Zakona, na privremenoj osnovi sve dok ga Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine ne usvoji u istom obliku, bez izmjena i dopuna i bez dodatnih uvjeta”, saopšteno je iz Ureda visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Valentina Inzka.

Ova odluka stupa na snagu odmah i odmah se objavljuje na službenoj internetskoj stranici Ureda visokog predstavnika i u “Službenom glasniku Bosne i Hercegovine”, saopćeno je.

(E.M)