Politika 29.11.2022.

Mijatović “zahvalio” Arnautu: Prihvatio je da smo u koaliciji sa HDZ i SNSD

ČITANJE: 1 minuta

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH i kandidat Pokreta za državu za delegata u Domu naroda Parlamenta BiH, “zahvalio” je javno Damiru Arnautu, koaliconom kolegi koji ga je prozvao juče u gostovanju na N1. “Ogromna je odgovornost na Pokretu za državu i svim strankama članicama da to ne dopuste. Nikom ne isporučujte državu, pogotovo ne Dodiku, državnom neprijatelju broj 1”, naveo je.

Arnaut je rekao kako će u četvrtak kada bude sjednica Narodne skupštine RS biti poznato da li će “Pokret za državu i Vojim Mijatović omogućiti Dodiku četvrtim delegatom da ima kontrolni paket u Domu naroda PS BiH”.

“Ljudi, Arnaut je zabrinut. Pa ne može sam čovjek nositi terete za cijelu državu, ima li još patriota da pomognu”, naveo je Mijatović sinoć.

Danas se ponovo oglasio: “Javno želim zahvaliti Damiru Arnautu da je ipak shvatio i prihvatio da smo u koaliciji sa HDZ-om i SNSD-om na nivou države. Sad bih trebao biti zajedljiv i reći je**š karakter koji nije labilan, ali neću. Bravo, Damire, nije život jedan princip, a ni jedna stranka”, napisao je Mijatović na Tviteru.