Sport 27.06.2016.

Mikić: Zbogom rukometu i Borcu m:tel

ČITANJE: 2 minute

Lijevo krilo Borca m:tel Mirko Mikić zbog problema sa povredama odlučio je da okonča karijeru nakon 13 godina igranja u banjalučkom klubu.

“U posljednje vrijeme imao sam mnogo povreda što je presudilo da završim karijeru. Prethodna sezona je bila mučenje za mene jer sam imao ogromne probleme sa koljenom. Nisam mogao da spojim dva treninga, većinu vremena sam proveo na rehabilitaciji i odmaranju koljena koje je znalo da otekne kao lubenica”, rekao je Mikić za banjalučki “Glas Srpske”.

Prema njegovim riječima, presrećan je što je cijelu karijeru proveo u “Velikanu iz Gospodske”.

“Moja veza sa Borcem je posebna i neraskidiva, ne mogu bez ovog kluba i drago mi je što sam kompletnu karijeru proveo u Banjaluci. Mnogo volim rukomet i Borac i taj osjećaj dobiješ čim prvi put obučeš crveno-plavi dres. Borac mi je dao sve i s njim sam prošao cijelu Evropu. Uvijek sam se radovao trenizima i utakmicama, a rekao sam da ću prestati kad ne budem više uživao”, dodao je rukometaš Banjalučana, koji je iz Kotor Varoši stigao u Borac.

Mikić je bio i dugogodišnji član reprezentacije Bosne i Hercegovine a nastupio je i na Mundijalu u Kataru.

“Kad god sam bio zdrav rado sam se odazivao. Mišljenja sam da ne treba da ideš ako nisi u stanju da pomogneš. Prvo me pozivao halid Demirović, pa Vojislav rađa i na kraju Dragan Marković. S njim imam sjajan odnos i uvijek sam za njega ginuo na terenu. Najljepše iskustvo nosim sa Mediteranskih igara 2007. godine na Farskim Ostrvima, kad je sa mnom bio Vladimir Vranješ iz Borca. To su bile Olimpijske igre u malom”, podvukao je Mikić.

Nebojša Golić, pa Trivundža i Nikolić

Mikić je kao najboljeg rukometaša s kojim je igrao izdvojio Nebojšu Golića.

“Čovjek koji rukomet ima u malom prstu je Nebojša Golić. To je čudo. Kod nas je došao povrijeđen, ali opet kad iziđe na teren, ma to je bila magija. Dodao bih još i Srđana Trivundžu i Ratka Nikolića, koji prave razliku na terenu”.

(Glas Srpske)