Vijesti 26.10.2016.

“MIKROFIN” donirao banjalučke osnovne škole: Knjiga nije bauk!

ČITANJE: 2 minute

„Knjiga nije bauk“ je program kojim Mikrokreditno društvo „Mikrofin“ želi omogućiti svim mališanima pristup kvalitetnim knjigama i probuditi kod njih ljubav prema čitanju.

U sklopu ove aktivnosti danas je uručena donacija Osnovnoj školi „Branko Radičević“ na Starčevici. Učenike i nastavnike Mikrofin je obradovao novim naslovima za školsku biblioteku i opremom za izvođenje nastave.

Osnovna škola „Branko Radičević“ osnovana je 1958. godine i sa 1684 učenika predstavlja najbrojniju školu u Banjaluci. Sa ovako velikim brojem đaka, ne iznenađuje da škola ostvaruje zapažene rezultate na takmičenjima. U samoj školi djeluje preko 20 sekcija, organizovane su fakultativne aktivnosti za učenike i predavanja za njihove roditelje. Za rad s djecom zadužen je tim od 130 zaposlenih: nastavnika, pedagoga i ostalog osoblja. U školi su itekako svjesni da je čitanje u ranoškolskom uzrastu od ogromne važnosti za kasniji obrazovni i životni uspjeh djeteta.

donacija2

„Svi u školi smo posvećeni djeci i predano radimo s njima, međutim, kao i drugim školama, teško nam je obezbijediti nova nastavna sredstva, posebno kada se radi o nekim krupnijim stavkama. Zahvalni smo Mikrofinu što je prepoznao naše potrebe i pomogao nam na ovaj način,“ izjavila je direktorica škole Darija Mićić

Donaciju u vidu projektora, projektnog platna i novih naslova za školsku biblioteku, ukupne vrijednosti 2500 KM, uručila je Izvršna direktorica Mikrofina Radmila Bjeljac.

donacija3

„Mikrofin pruža kontinuiranu podršku vaspitno-obrazovnim ustanovama, posebno osnovnim školama, jer smatramo da su briga, pažnja i znanje koje djeca dobiju tokom ranog razvoja i školovanja ključni faktor u njihovom zdravom odrastanju i kasnijem uspjehu u životu. Cilj nam je da pomognemo školama u pružanju podsticajnog okruženja u kojem će naša djeca rasti, razvijati se i učiti,“ izjavila je Bjeljac.

donacija4

Mikrofin je od početka godine opremio 18 škola širom zemlje. Pored OŠ „Branko Radičević“, donaciju je danas dobila i OŠ „Nikola Tesla“ u Derventi.

donacija5

(banjaluka.net)