Vijesti 28.02.2017.

Mikrofin gradi igralište u Boriku

ČITANJE: 2 minute

Sa preko 600 hiljada plasiranih kredita i iznosom plasmana od preko 2 mlrd KM, Mikrofin je apsolutni lider na BiH tržištu mikrofinansija. Ova kompanija, osnovana prije 20 godina u Banjoj Luci, sada u svom vlasništvu ima banku i osiguravajuće društvo, broji skoro 600 zaposlenih i može se pohvaliti mrežom od 90 poslovnica.

Mikrofin godišnje uruči oko 30 pojedinačnih donacija osnovnim i srednjim školama, vrtićima, udruženjima za djecu s posebnim potrebama i drugim ustanovama čija djelatnost je usmjerena na sretno odrastanje i zdrav razvoj djece. Ovu praksu nastavljamo i u ovoj godini, s tim što ćemo svojim redovnim donatorskim aktivnostima dodati i neke nove.

U sklopu obilježavanja našeg 20. rođendana namjeravamo pokloniti nešto svim onim gradovima u kojima smo najduže prisutni. Kao banjalučkoj firmi, prirodno je da nam se Banja Luka posebno izdvaja na toj mapi i ima poseban značaj za nas. Tako će naše donatorske aktivnosti ove godine i početi izgradnjom velikog i sadržajnog dječijeg igrališta kao poklon našim najmlađim sugrađanima. Igralište će se simbolično izgraditi u naselju Borik, u kojem smo i počeli s radom“ izjavio je Aleksandar Kremenović, predsjednik Upravnog odbora Mikrokreditnog društva „Mikrofin“. Planirano je da dječija igrališta budu donirana i drugim gradovima, odnosno u ukupno 5 gradova BiH.

Mikrofin je prepoznatljiv i kao zanačajan pokrovitelj kulturnog života u svim gradovima u kojima posluje, a najveće partnerstvo kulture i biznisa u našem okruženju predstavlja upravo pokroviteljski ugovor Mikrofina i Gradskog pozorišta „Jazavac“. Ovakav pokroviteljski aranžman privukao je pažnju medija i javnosti, jer predstavlja svojevrstan presedan kad se radi o korporativnoj podršci kulturi. Ideja nam je bila da stvorimo bolje uslove za stvaralaštvo i podstaknemo umjetnike da rade kreativnije. Rezultat ove saradnje je vibrantna pozorišna scena koja se oformila oko Gradskog pozorišta, velika posjećenost i rastuće interesovanje nove publike.

U sklopu obilježavanja 20 godina uspješnog poslovanja, Mikrofin će pokloniti predstave ovog pozorišta i drugim gradovima u BiH, s ciljem promocije kulture u manjim mjestima u kojima kulturni život nije dovoljno bogat ni raznovrstan. Kao sastavni dio proslave našeg rođendana, dogovorili smo zanimljivu saradnju i s Gradskim tamburaškim orkestrom, čije koncerte ćemo takođe pokloniti svojim klijentima i građanima širom BiH.