Biznis 24.03.2017.

Mikrofin opremio biblioteku Ekonomske škole

ČITANJE: 2 minute

Predstavnici „Mikrofina“, vodeće mikrokreditne organizacije u BiH, uručili su danas u Banjoj Luci donaciju biblioteci banjalučke Ekonomske škole.

Biblioteka jedne od najvećih banjalučkih srednjih škola od danas je bogatija za 90 naslova savremene svjetske književnosti i vrijednu informatičku opremu, koja će omogućiti moderniji rad ove ugledne obrazovne institucije.

„Naš primarni fokus su i dalje obrazovne isnstitucije i drago nam je što je prva u seriji donacija uručena upravo Ekonomskoj školi u Banjaluci. Ova škola nam se obratila s molbom da im opremimo biblioteku, što smo sa zadovoljstvom učinili. Lično, mogu reći da me raduje kad vidim da tinejdžeri imaju čitalačke navike. Smatram da je razvoj čitalačke pismenosti izuzetno važan za dalje obrazovanje i sposobnost kritičkog pristupa, neophodan u svim oblastima života“, izjavila je Radmila Bjeljac, izvršna direktorica „Mikrofina“.

„Veliko interesovanje đaka za školovanje u Ekonomskoj školi od kojih će mnogi, vjerujemo, jednog dana naći mjesto u našoj kompaniji, garancija je da smo izabrali pravu adresu i da donacija odlazi u prave ruke“, dodala je Bjeljac.

Ekonomska škola je jedna od najstarijih škola u Banjoj Luci. Osnovana je davne 1885. godine, a danas se u njoj školuje blizu 1000 učenika. Osoblje škole teži da ponudi što kvalitetnije nastavne i vannastavne sadržaje.

Direktorica Ekonomske škole Nada Vučić zahvalila se na uručenoj donaciji, te istakla da im godi iskazana pažnja društveno-odgovornih kompanija, poput „Mikrofina“.

„Naša biblioteka bogatija je za blizu 100 knjiga renomiranih izdavača. Riječ je o beletristici koja će svojim obimom i sadržajem obogatiti bibliotečki fond i obezbijediti podršku nastavnom procesu. Sva izdanja su novijeg datuma što im daje i veću vrijednost“, izjavila je Nada Vulić, direktorica Ekonomske škole.

Ona je izrazila nadu da će učenici od sada imati mnogo više razloga da posjećuju biblioteku, budući da se na njihovim policama sada nalaze mnogi vrijedni, ali i popularni književni naslovi.

Današnja donacija predstavlja prvu u nizu brojnih akcija pomoći društvenoj zajednici, po kojima je ova kompanija prepoznatljiva. „Mikrofin“ godišnje uruči oko 30 donacija osnovnim i srednjim školama, vrtićima i udruženjima koja se bave razvojem djece, a ove godine će pokloniti savremena dječija igrališta u pet gradova Bosne i Hercegovine. Prvo od njih već za mjesec dana trebalo bi niknuti u banjalučkom naselju Borik, gdje je „Mikrofin“ prije 20 godina i napravio svoje prve poslovne korake.