Biznis 13.03.2019.

Mikrofin pomaže osnovnoj školi u Ljubačevu

ČITANJE: 2 minute

Područno odjeljenje Osnovne škole „Milan Rakić” iz banjalučkog sela Ljubačevo, već godinama uspješno prkosi sve izraženijoj pojavi gašenja seoskih škola usljed smanjenog broja prvačića.

Iako jedna od najmanjih škola na području grada Banjaluke koju trenutno pohađa samo 12 učenika, iz godine u godinu upisuje nove školarce. Zgrada škole izgrađena je prije 50 godina, međutim dotrajalost, nedostatak fiskulturne sale, te brojni drugi problem sa kojima se suočava ova ustanova ne umanjuju ogroman entuzijazam njenog nastavnog osoblja.

Profesor razredne nastave Boris Petrović obratio se nedavno Mikrokreditnom društvu „Mikrofin“ za pomoć u vidu nabavke školskih stolova i stolica, sportskih rekvizita i didaktičkog materijala.

„Nažalost naša škola, kao ni cijelo Ljubačevo, nema adekavatan prostor koji je prilagođen djeci i njihovoj potrebi za igrom, i zato je naš krajnji cilj da pored kvalitetnog obrazovnog procesa djeci što prije obezbijedimo sigurno mjesto za vanškolske aktivnosti. Realnih potreba ove škole je zaista mnogo i svaka pomoć koju dobijemo je dobrodošla”, istakao je Petrović.

„Opstanak škola u seoskim sredinama je uslov opstanka stanovništva na tom području i veoma nam je stalo da, ukoliko možemo, na neki način doprinesemo tome. Sa zadovoljstvom smo se odazvali njihovoj molbi za donaciju. Nadam se da će nastavnicima olakšati i unaprijediti način provođenja nastave i slobodnih aktivnosti sa djecom”, istakao je Boris Todić, šef banjalučke filijale
Mikrofina.

Pored škole u Ljubačevu, predstavnici kompanije Mikrofin , ove sedmice, su svojim poklonima obradovali mališane vrtića „Palčić“ u Tesliću, kojima su donirali namještaj za opremanje prostorija vrtića.

I protekle sedmice u Mikrofinu su bili vrlo angažovani u pružanju pomoći djeci i ugroženim katergorijama stanovništva. Bihaćka filijala podržala je rad udruženja „Dajte nam šansu“ iz Bužima koja se bavi pružanjem pomoći djeci sa posebnim potrebama donacijom didaktičkog materijala, dok je Mario Đurčić, ispred prijedorske filijale Mikrofina uručio knjige u vrijednosti od 1200 konvertibilnih maraka OŠ „Branko Radičević“ u selu Petrovo pored Prijedora.