Politika 27.03.2021.

Milaković apelovao na Republički štab: Dozvolite ugostiteljima rad do 22 časa

ČITANJE: 1 minuta

Član Predsjedništva SPS i odbornik u Skupštini grada Banjaluka Milan Milaković apelovao je na Republički štab za vanredne situacije da dozvole rad ugostiteljskih objekata do 22 časa uz obavezno poštovanje preventivnih mjera.

Milaković je poručio da je zdravlje građana zaista najbitnije, ali i da bez privrede nema ni funkcionalnog zdravstvenog sistema, ni vakcina.

– Kao društvo, nalazimo se ne samo u zdravstvenoj nego i u ekonomskoj krizi i ne možemo u potpunosti ignorisati jedan od dva ključna problema koji su međusobno i te kako povezani. Ako naši privrednici ne mogu da rade, ako naši radnici ne mogu da zarade primanja i ako nastavimo sa takvim mjerama, desiće se kolaps čitavog sistema i to ne samo zdravstvenog sektora. Zato apelujem na Republički štab da donese odluku o ublaživanju mjera i da dozvoli prije svega ugostiteljima rad do 22 časa, jer ove mjere za sad dovode do povećanja broja ilegalnih okupljanja i do opravdanog revolta privrednika. I bolje je da ljudi budu u ugostiteljskim objektima gdje postoje mjere i kontrola inspekcije, nego da se okupljaju na kućnim žurkama- istakao je Milaković.

(A.M.)