MILAKOVIĆ: Kandidat sam na listi SDS-a, ali nisam pristupio stranci

Nedeljko Milaković, poslanik Socijalističke partije u Narodnoj skupštini Republike Srpske, potvrdio je da će na oktobarskim opštim izborima u BiH biti kandidat za poslanika na listi SDS-a, ali da nije pristupio toj stranci.

Milaković je rekao da je odluku donio poslije dugog razmišljanja i dodao da, ipak, nije mogao da se pomiri sa nekim stvarima.

“Iz razočarenja i zato što smatram da nisam zaslužio da budem skinut sa izborne liste samo zbog glasanja za izvještaj Anketnog odbora, odlučio sam da prihvatim poziv iz SDS-a”, rekao je Milaković za “Glas Srpske”.

On je potvrdio da je juče potpisao izjavu o prihvatanju kandidature.

“Idem na listu, ali još nisam popunio pristupnicu i nisam pristupio SDS”, precizirao je Milaković.

On je naveo da će se o ovome oglasiti narednih dana.

(Srna)

SINIŠA KARAN PREDSJEDAVAJUĆI SAVJETA Srpska dobila Savjet za ustavni poredak

Republika Srpska je dobila novog predsjednika, ali i Savjet za zaštitu ustavnog poretka Republike Srpske. Pet članova ima zadatak da prati i razmatra stanje u oblasti ostvarivanja i zaštite ustavne pozicije i nadležnosti RS i njenih institucija. Predsjedavajući Savjeta je Siniša Karan, a članovi Sredoje Nović, Predrag Ćeranić, Srđan Rajčević i Draga Mastilović. To je

DAVOR DRAGIČEVIĆ: “Sve ima granice strpljenja, pa i moje srce!”

Pjesma „Klinac u getu“ i večeras je odjekivala centrom Banjaluke, gdje je održan 240. skup „Pravda za Davida“. Okupljeni su na još jednom mirnom protestnom okupljanju zapalili svijeće za ubijenog mladića i poručili da ostaju uz Davora Dragičevića, te da će u borbi za istinu i pravdu biti istrajani. – Sutra je 21. novembar, ko

Obnova semafora kod Banskog dvora

Na raskrsnici kod Banskog dvora, sutra će biti isključen semafor od deset do 12 časova radi montaže novog semaforskog kontrolera. – Inače, proteklog vikenda na ovoj raskrsnici izvršena je zamjena kompletne semaforske opreme novom, tako da je za sutra preostalo još da se montira ovaj uređaj – rekli su u Gradskoj upravi. (Srpskainfo)