Vijesti 22.09.2020.

MILAKOVIĆ: Nastaviti sa rješavanjem prioriteta u saobraćajnoj infrastrukturi

ČITANJE: 1 minuta

Potpredsjednik Skupštine grada Banjaluka Milan Milaković iniciraće da Grad Banjaluka pokrene postupak i raspiše tender za projektnu dokumentaciju za rješavanje prioriteta po pitanju saobraćajne i komunalne infrastrukture za naredni period u više banjalučkih mjesnih zajednica.

– Prioritetne dionice su saobraćajnice u Debeljacima, Kuljanima, Barlovcima, ulica Nenada Kostića, završetak Šargovačke, završetak ulice u Priječanima i saobraćajnica kroz Motike. Grad Banjaluka treba da raspiše tender za izradu projektne dokumentacije, da znamo koliko će koštati rješavanje tih prioriteta i da u narednih godinu – dvije obezbjedimo sredstva i završimo ove bitne projekte. Realizacijom ovih projekata, ne bismo samo riješili pitanje saobraćajne infrastrukture, oborinske i fekalne kanalizacije,već je u pravom planu bezbjednost učesnika u saobraćaju, a posebno djece i učenika. U kontaktu smo sa velikim brojem građana iz pomenutih naselja koji imaju dugogodišnji problem, a zajednički cilj nam je da učinimo Banjaluku prije svega bezbjednom za najmlađe.

Milaković je pohvalio rad Gradske uprave i Vlade Srpske na realizaciji niza projekata, te dodao da je potrebno postaviti prioritete i ne razvlačiti ove projekte godinama već ih završiti kroz godinu-dvije.

(SB/banjaluka.net)