Milaković očekuje rješenje za banjalučku “Toplanu”

Potpredsjednik Skupštine grada Banjaluka Milan Milaković izrazio je očekivanje da u narednih 20 dana Skupštini bude dostavljen prijedlog rješenja za gradsko grijanje.

Milaković je istakao da je budućnost banjalučke “Toplane” jedna od najvažnijih odluka.

“Važno je da odluka bude što prije donesena da bi eventualno rješenje moglo biti realizovano u ovoj građevinskoj sezoni, odnosno da bismo spremni dočekali sljedeću zimu”, rekao je Milaković.

Prema njegovim riječima, opredjeljenje Skupštine i Gradske uprave je unapređenje privrede, razvoj grada, sporta, te očuvanje zelenila.

“Treba intenzivirati rad načelnika odjeljenja, šefova odsjeka i svakako rad kompletne gradske administracije. Iskreno smatram da smo na dobrom putu da zajedno pokrenemo i promijenimo nabolje neke stvari”, naveo je Milaković.

On smatra da Privredna komora grada Banjaluke zajedno sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem treba pokrenuti projekat nastupa domaćih firmi na evropskom tržištu.

“To je ključ razvoja privrede. Ne treba zaboraviti ni strane investitore, kao ni javno-privatno partnerstvo”, rekao je Milaković.

(Agencije)

SRBIJA DALA SAGLASNOST: Ljekarima iz BiH omogućeno da pomognu kolegama u Novom Pazaru

Republika Srbija dala je saglasnost za dolazak ljekarima iz Bosne i Hercegovine koji su ponudili pomoć Novom Pazaru zbog teške situacije u ovom gradu zbog epidemije korona virusa. Ambasada BiH u Beogradu je obaviještena da će medicinskim timovima iz BiH, sastavljenim od ljekara koji su se dobrovoljno prijavili, biti omogućeno da pruže pomoć kolegama u

VODEĆE SRPSKE MANIFESTACIJE: Izvjesno je da se festivali neće desiti u avgustu u najavljenom formatu

Vodeće srpske manifestacije među kojima su EXIT, Beerfest, Nishville, Lovefest i druge, obratili su se javnosti u novom, zajedničkom pismu, u kojem poručuju da je zbog pogoršanja epidemiološke situacije izvesno da se domaći festivali neće desiti u avgustu u planiranom formatu: “Podsećamo javnost da su srpske manifestacije zakazane za avgust ove godine na preporuku nadležnih

DEMANTI: “Milenko Đaković ostaje privržen politici DNS-a”

Povodom teksta objavljenog na portalu banjaluka.net pod naslovom “Nezvanično: Milenko Đaković možda ide u Demos?”, a prenesenog na portalu prijedor24h.net, Informativna služba Gradskog odbora DNS-a u Prijedoru i Milenko Đaković oglasili su se demantijem. Njihovo reagovanje prenosimo u cijelosti: “Gradonačelnik Prijedora i predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Prijedor Milenko Đaković i u budućnosti ostaje privržen politici

TALIĆ NA POPULARNOM KUPALIŠTU: Uskoro sanacija “Zlajine plaže”

Popularno banjalučko kupalište „Zlajina plaža“ uskoro bi trebala biti sanirano. Nastavak je to inicijative koju je pokrenuo prošle godine predsjednik Skupštine grada Banja Luka Zoran Talić zajedno sa mještanima MZ Kočićev vijenac. On je danas obišao popularno banjalučko kupalište sa načelnikom Odjeljenja za komunalne poslove grada Banja Luka, Petrom Bilčarem kako bi se dogovorila dalja