Politika 17.05.2024.

Milan Đurđević (SNSD) zajednički kandidat koalicije za načelnika opštine Šamac

ČITANJE: 2 minute

Milan Đurđević će na predstojećim lokalnim izborima biti kandidat za načelnika opštine Šamac široke koalicije u kojoj su SNSD, Demos, NPS, SPS, DNS i Ujedinjena Srpska.

Đurđević je danas tokom predstavljanja izjavio da u ovu lokalnu zajednicu treba dovesti investitore i otvoriti nova radna mjesta, čega nema u Šamcu koji je u proteklih osam godina potonuo u dubok san, dok druge opštine napreduju.

“Mi moramo pokrenuti Šamac, a da bi se to desilo moramo pobijediti na izborima u oktobru. Napravili smo prvi korak ka zacrtanom cilju, a to je formiranje široke koalicije, sljedeće je da pobijedimo i stvorimo konekciju sa Vladom Republike Srpske, dovedemo investitore, te da pokrenemo Šamac, srednja i mala preduzeća, da krenemo da se bavimo ozbiljnim projektima”, rekao je Đurđević novinarima.

On je dodao da ga interesuju ozbiljni projekti, kao što je obalozaštita grada, te elektrifikacija poljoprivrednog zemljišta kako bi poljoprivrednim proizvođačima omogućili i poboljšali uslove za poljoprivrednu proizvodnju. Potrebna je, kaže, i izgradnja stambenih jedinica za mlade bračne parove.

Generalni sekretar SNSD-a Srđan Amidžić rekao je novinarima da i u Šamcu, kao i svakoj drugoj lokalnoj zajednici, treba da se radi u interesu građana, ali da se Šamac u proteklom periodu koristio kao platforma za borbu sa republičkim vlastima u nastojanju da se ostvare određeni politički interesi, prilikom čega su zanemarene svakodnevne potrebe ove lokalne zajednice.

“Sa te strane nama je neophodna saradnja i razumijevanje sa lokalnog i republičkog nivoa”, rekao je Amidžić, prenosi Srna.

On je dodao da su u SNSD-u razočarani da neke inicijative sa republičkog nivoa prema Šamcu nisu naišle na odgovor, navodeći da politika treba da bude teren na kojem se vode političke bitke, ali ne smije biti ispred potreba same opštine, zbog čega bi volio da se ta praksa promijeni i da u Šamcu imaju sagovornika.

Oznake: SNSD