Vijesti 08.12.2015.

Milan Kikić imenovan za direktora “Voda Srpske”

ČITANJE: 1 minuta
milan_kikic
Vlada Republike Srpske imenovala je Milana Kikića iz Zvornika za vršioca dužnosti direktora javne ustanove Vode Srpske, dva i po mjeseca nakon što je dosadašnji čelnik preduzeća Dragan Anđelić podnio ostavku na ovu poziciju, saznaje Banjaluka.net.

Kako je objavljeno u Službenom glasniku RS, Kikić, koji je do sada obavljao dužnost direktora zvorničkom Doma zdravlja, imenovan je za v.d. direktora “Voda Srpske”.

Očekuje se da će ovaj kadar Demokratskog narodnog saveza (DNS) uskoro biti i definitivno izabran na poziciju direktora ove javne ustanove.

Vijest o tome da će Kikić doći na ovu uticajnu poziciju izazvala je ogorčenje lokalne opozicije, koja ga optužuje da je lokalni Dom zdravlja ostavlja u višemilionskoj dubiozi.

Dosadašnji direktor Anđelić takođe je bio kadar DNS, u koji je ušao nakon izlaska iz SDS-a, odnosno sukoba sa bijeljinskim gradonačelnikom Mićom Mićićem.

Bijeljinska policija je prošle godine protiv Anđelića podnijela krivičnu prijavu Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da je Vode Srpske oštetio za 237.000 KM.

Prema policijskom izvještaju, osumnjičen je da je tokom 2012. i 2013. godine zloupotrijebio položaj prlikom izbora izvođača održavanja vodoprivrednih objekata.

On se sumnjiči da je “postupio suprotno odredbama Zakona o javnim nabavkama i interesima javne ustanove ‘Vode Srpske’, čime je za više pravnih lica sa područja Bijeljine, Bratunca, Brčkog i Šamca pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 237.463 KM”.

U ranijim medijskim istupima, Anđelić se branio riječima da “javne nabavke ne sprovodi direktor, već pravnici preduzeća”.

(Banjaluka.net)