Region 29.09.2020.

MILAN KNEŽEVIĆ: Još nema dogovora, Dritan ne želi Srbe iz DF-a u novoj vladi Crne Gore

ČITANJE: 2 minute

Lider Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević rekao je danas da je za novu vladu u Crnoj Gori “uslov svih uslova” povlačenje Zakona o slobodi veroispovesti. Ističe i da da još uvek nema personalnih rešenja za novu vladu Crne Gore pošto Dritan Abazović i njegova koalicija traže da Srbi iz DF ne mogu pokrivati važne pozicije.

On je najavio da će od parlamentarne većine tražiti da pre formiranja vlade povuče taj zakon: “Mi ćemo tražiti od Zdravka Krivokapića i parlamentarne većine da već sad, pre formiranja vlade se povuče zakon o slobodi veroispovesti i da se potpiše ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom. DF će tražiti kao preduslov za bilo kakve dogovore oko formiranja vlade i gorućih reformskih zakona da trenutna parlamentarna većina povuče antipravoslavni i antisrpski Zakon”, rekao je on u emisiji Fokus na B92, prenose agencije.

Knežević je istakao da još uvek nema personalnih rešenja za novu vladu Crne Gore. “Nismo ni stigli do personalnih rešenja pošto Dritan Abazović i njegova koalicija Crno na bijelo traže da Srbi iz DF ne mogu pokrivati pozicije u MUP, Ministarstvu pravde, Ministarstvu odbrane, Ministarstvu spoljnih poslova, u Upravi policije i u ANB. Mi ne prihvatamo ucenjivanja, da se na bilo koji način traže podobni i nepodobni Srbi”, dodao je on.

On je naveo da kada “Srbi treba da uđu u vladu i da zauzmu odgovorne pozicije poželjan je narativ da se uključi Aleksandar Vučić, uključi se Srbija i dovodi se do šizofrene situacije”.

Dodao je i da je premijer Albanije Edi Rama juče boravio u neformalnoj poseti Crnoj Gori, te da “niko nije pitao odakle njemu pravo da se meša u unutrašnje stvari Crne Gore”.

(SB/banjaluka.net)