Politika 13.12.2018.

MILAN MILIČEVIĆ, NAČELNIK OPŠTINE TESLIĆ: Radije opoziv nego prihvatanje nezakonitih odluka

ČITANJE: 2 minute

U kabinetu načelnika opštine Teslić, Milana Miličevića, juče je održan sastanak načelnika i 18 odbornika novoformirane skupštinske većine.

Odbornici su zahtijevali sprovođenje odluka usvojenih na prošloj sjednici Skupštine opštine Teslić, a koje se odnose na kadrovske smjene kao i postavljanje na njihova mjesta kadrova iz novoformirane skupštinske većine.

Načelnik opštine Milan Miličević je jasan u stavu da ne želi sprovesti ni jednu odluku Skupštine koja nije u skladu sa zakonom.

Načelnik opštine po Zakonu o lokalnoj samoupravi ima obavezu da obustavi od izvršenja svaku odluku Skupštine opštine ukoliko smatra da je nezakonita do okončanja sudskog spora kao što je to i do sada činio. U prilog tome da je načelnik opštine bio u pravu govori i dosadašnjih 8 presuda nadležnog suda koje su potvrdile da su odbornici SO Teslić nezakonito smijenili sve direktore Javnih ustanova i preduzeća kao i načelnike odjeljenja i imenovali nove što će budžet opštine značajno oštetiti.

Na sastanku 18 odbornika je nagovijestilo da će ako načelnik ne pristane na njihove zahtjeve izglasati opoziv načelnika opštine.

“Zahvaljujem se odbornicima novoformirane skupštinske većine na ponudi koju su mi dali, ali sam izričit u odluci da ne želim kao ni do sada sprovesti nezakonite smjene zamjenika načelnika opštine Milovana Stankovića, načelnika Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Borislava Tešića i načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje Nikole Stokića. Želim posebno naglasiti da niko nije rođen, ni Bogom dan da bude funkcioner, pa ni ja načelnik opštine nego, prije svega, da bude čovjek. Radije biram opoziv načelnika nego kršenje zakona i moralnih i ljudskih principa. Ne slažem se sa mišljenjem da je nova skupštinska većina odraz volje stanovnika opštine Teslić. Ona je odraz volje pojedinih odbornika i njihovih pojedinačnih ličnih interesa zbog kojih su mijenjali stranke i tako iznevjerili one koji su ih birali. Ja ne spadam u tu vrstu ljudi i dok sam na poziciji načelnika opštine obavljaću svoj posao samo u skladu sa zakonom i nikako drugačije bez namjere da “trgujem” s bilo kim da bih sačuvao poziciju načelnika”, izjavio je načelnik Miličević.

(opcija.net)