MILAN RADOVIĆ (DNS): Mnoga obećanja unutar koalicije ostala neispunjena prema nama, to nije fer

Predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Banjaluka Željko Dubravac rekao je da se DNS bavi životnim problemima građana i realnim politikama, dok se neki drugi bave raznim spinovanjima i podmetanjima.

“Upravo tu dolazi do izražaja naš klub poslanika. Ljudi DNS-a imaju znanje, iskustvo, ideje i takav pristup dobija simpatije građana. Na tome smo gradili podršku u izbornoj kampanji, isto radimo i sada. Mnogo je više izazova, ali je i mnogo više energije među nama”, rekao je Dubravac na sjednici Regionalnog odbora DNS-a Banjaluka.

Potpredsjednik DNS-a Milan Radović izjavio je na sjednici, održanoj juče u Čelincu, da je trenutno potrebno preispitati odnose unutar same koalicije, saopšteno je danas iz DNS-a.

Radović, koji je i predsjednik Gradskog odbora Banjaluka, naveo je da je stranka u fazi analiziranja stanja u svim lokalnim zajednicama regije i istakao da je sasvim sigurno da će u mnogim sredinama nastupati sa kvalitetnim kadrom.

“Jasno je da su mnoga obećanja unutar koalicije ostala neispunjena prema nama. To nije fer odnos, s obzirom na naš izborni rezultat i na sve što smo dali unutar te koalicije. Tamo gdje DNS ne bude poštovan nastupaćemo samostalno, a nezavisno od toga i sa kandidatima za načelnike, gdje god budemo imali kapacitet za to”, rekao je Radović.

On je istakao da je snaga DNS-a evidentna i prema posljednjim istraživanjima, navodeći da je rejting stranke isti kao i u toku izbora, a u određenim sredinama je i značajno porastao.

Radović je naglasio da je DNS jedina stranka koja je na svakim izborima premašila rezultate istraživanja.

“Sada je potpuno jasno da ulogu i značaj DNS-a niko neće moći da umanji. Naš cilj je predstaviti program stranke, naši narodni poslanici su stručni i odgovorni ljudi, te u nastupima u Narodnoj skupštini uvijek imaju svoj stav”, rekao je Radović.

Na sjednici Regionalnog odbora DNS Banjaluka, održanoj juče u Čelincu, razmatrana je politička situacija, analizirano stanje u svim lokalnim organizacijama regije, te govoreno o smjernicama budućeg rada s ciljem obezbjeđivanja kontinuiteta u radu opštinskih i gradskih odbora.

(Srna)

Ona je svojim primjerom naučila kćerku Mirsadu da se rad uvijek isplati VIDEO

Težak posao danas svi odbijaju. Njoj se rugaju jer radi u pilani. – Ne biram posao, ne smeta mi izrugivanje – kaže majka Mirsade Hadžić, djevojke iz Kozarske Dubice, čija je priča nedavno odjeknula u regionu. Sada pogledajte ispovijest osobe koja joj je uzor, Mirsadine majke Hamide Dedić Hadžić. NE BIRAM POSLOVE: NE SMETA MI

Mještani banjalučkog naselja pronašli skelet u šumi

U šumi u banjalučkom naselju Dragočaj pronađen je skelet nepoznate ženske osobe, potvrdila je banjalučka policija. Ljudske ostatke pronašao je mještanin Petar Ćosić, koji je odmah obavijestio policiju, javlja Srpskainfo. Portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović izjavila je da su policijski službenici 14. jula postupili po zaprimljenoj prijavi i izvršili uviđaj u Dragočaju, gdje su pronađeni

Usvojene odluke o kreditu za drugu fazu Koridora 5C

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je odluku o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Evropskoj banci za obnovu i razvoj za finansiranje Projekta Koridor “Pet ce” – obilaznica Doboj u skladu sa kojom će Srpska da se kreditno zaduži 150 miliona evra radi realizacije tog projekta, odnosno za građevinske radove i konsultantske usluge.

„Lauš 2“ šampion Jelen kupa

Nakon 8 dana igranja turnira, 40 seniorskih ekipa i 240 igrača „Jelen kup 2019” završen je sinoć u Banjaluci, uzbudljivom finalnom utakmicom. “Lauš 2” je spriječio ekipu “Market AS” da odbrani titulu na Trgu Krajine. Najboljim igračem turnira proglašen je kapiten pobjedničke ekipe Njegoš Miljković. Nagrade su uručili proslavljeni banjalučki fudbaler Vladan Grujić, a ispred

PETROVDANSKI SABOR Na prvom festivalu folklora čak 600 učesnika

Kulturno-umjetničko društvo „Potkozarje“ i vrijedni domaćini iz tog kraja ovog vikenda ugostiće čak 600 učesnika na prvom Petrovdanskom saboru. Na Međunarodni festival foklora stiže deset kulturno-umjetničkih društava iz Makedonije, Bugarske, Srbije i Republike Srpske, koji će, prije svega mještanima, a i drugim posjetiocima, predstaviti kulturu i tradiciju svog kraja. Program počinje u večernjim časovima, u

Uhapšeni u akciji “Unikat” sprovedeni u banjalučko tužilaštvo

Trojica od četvorice uhapšenih u akciji “Unikat” sprovedeni su nakon kriminalističke obrade u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka. Kako javlja novinar “Nezavisnih” četvrti uhapšeni će biti doveden naknadno. Podsjetimo, u akciji “Unikat” policija je u ponedjeljak uhapsila Sanela Šeranića, Nenada Dragišića, Deana Đajića i Danijela Trninića. Iz dvije savremene laboratorije za proizvodnju droge na području Banjaluke