MILAN RADOVIĆ (DNS): Mnoga obećanja unutar koalicije ostala neispunjena prema nama, to nije fer

Predsjednik Regionalnog odbora DNS-a Banjaluka Željko Dubravac rekao je da se DNS bavi životnim problemima građana i realnim politikama, dok se neki drugi bave raznim spinovanjima i podmetanjima.

“Upravo tu dolazi do izražaja naš klub poslanika. Ljudi DNS-a imaju znanje, iskustvo, ideje i takav pristup dobija simpatije građana. Na tome smo gradili podršku u izbornoj kampanji, isto radimo i sada. Mnogo je više izazova, ali je i mnogo više energije među nama”, rekao je Dubravac na sjednici Regionalnog odbora DNS-a Banjaluka.

Potpredsjednik DNS-a Milan Radović izjavio je na sjednici, održanoj juče u Čelincu, da je trenutno potrebno preispitati odnose unutar same koalicije, saopšteno je danas iz DNS-a.

Radović, koji je i predsjednik Gradskog odbora Banjaluka, naveo je da je stranka u fazi analiziranja stanja u svim lokalnim zajednicama regije i istakao da je sasvim sigurno da će u mnogim sredinama nastupati sa kvalitetnim kadrom.

“Jasno je da su mnoga obećanja unutar koalicije ostala neispunjena prema nama. To nije fer odnos, s obzirom na naš izborni rezultat i na sve što smo dali unutar te koalicije. Tamo gdje DNS ne bude poštovan nastupaćemo samostalno, a nezavisno od toga i sa kandidatima za načelnike, gdje god budemo imali kapacitet za to”, rekao je Radović.

On je istakao da je snaga DNS-a evidentna i prema posljednjim istraživanjima, navodeći da je rejting stranke isti kao i u toku izbora, a u određenim sredinama je i značajno porastao.

Radović je naglasio da je DNS jedina stranka koja je na svakim izborima premašila rezultate istraživanja.

“Sada je potpuno jasno da ulogu i značaj DNS-a niko neće moći da umanji. Naš cilj je predstaviti program stranke, naši narodni poslanici su stručni i odgovorni ljudi, te u nastupima u Narodnoj skupštini uvijek imaju svoj stav”, rekao je Radović.

Na sjednici Regionalnog odbora DNS Banjaluka, održanoj juče u Čelincu, razmatrana je politička situacija, analizirano stanje u svim lokalnim organizacijama regije, te govoreno o smjernicama budućeg rada s ciljem obezbjeđivanja kontinuiteta u radu opštinskih i gradskih odbora.

(Srna)

Novalić, Solak i Hodžić sprovedeni u Tužilaštvo BiH

Premijer Federacije BiHFadil Novalić, suspendovani direktor FUCZ-a Fahrudin Solak i vlasnik firme “Srebrena malina” Fikret Hodžić sprovedeni su u zgradu Tužilaštva BiH u Sarajevu. Trojac je osumnjičen za udruživanje radi činjenja krivičnih djela, u vezi sa krivičnim djelom primanje nagrade i drugih oblika koristi, pranje novca, krivotvorenje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava.

U vezi afere “Respiratori” ispitani i Jelka Milićević i Davor Pehar

Zamjenica premijera Federacije BiH i ministarka finansija u Vladi FBiH Jelka Milićević prije 10 dana je saslušana u Tužilaštvu BiH u okviru predmeta “Respiratori”, potvrđeno je za Klix.ba od izvora bliskih istrazi. Iako se o ovoj informaciji danima spekulisalo, sada je potvrđeno da je Milićević iznijela sva svoja saznanja tužiocima državnog tužilaštva u vezi sa

DODIK: Institucije neka rade svoj posao da bi što prije završile tu priču

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je u izjavi za Srnu da pravosudne institucije treba pustiti da rade svoj posao, pa tako i kada je riječ u vezi sa slučajem “respiratori” u Federaciji BiH, kako bi što prije završile tu priču. Na pitanje Srne da prokomentariše stav SDA da je zadržavanje premijera Federacije BiH

CVIJANOVIĆ: SNSD i dalje ostaje najjači

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović poručila je da je namjera SNSD-a da zajedno sa republičkim vlastima radi za dobrobit građana. – Namjera je da ostanemo najjači ovdje, da formiramo lokalnu vlast. Sigurna sam da će Vlada, kao što je i do sada bio slučaj, biti na usluzi svim opštinama i svim našim građanima – rekla je

SDA: Na sceni pokušaj državnog udara

Stranka demokratske akcije (SDA) smatra da je zadržavanje premijera Federacije BiH Fadila Novalića u prostorijama SIPA otvorilo niz pitanja i narušilo kredibilitet istrage pokrenute u aferi “Respiratori”. “SDA je od početka tražila da pravosuđe hitno i temeljito istraži ovaj slučaj, ali je Tužilaštvo pokazalo da nema taj cilj.  Od samog početka selektivnim objavama prikupljene dokumentacije

ŠERANIĆ: Prije 1. jula neće biti govora o nastavku Premijer lige

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić otkrio je da prije 1. jula ipak neće biti govora o nastavku Premijer lige. Iako je Federacija BiH dala dozvolu da se utakmice mogu igrati od početka juna, Šeranić je potvrdio da Republike SRpska neće mijenjati svoju odluku. -Mi smo dali javno-zdravstvenu preporuku prije 20-ak dana

ČISTKA ZBOG KORUPCIJE U HRVATSKOJ I bivšoj načelnici Knina stavljene lisice na ruke

Hrvatski MUP potvrdio je danas da se na području više gradova sprovodi akcija hapšenja državnih službenika i privrednika zbog sumnje da su počinili krivično djelo protiv službene dužnosti i privrednog kriminala sa obilježjima korupcije.  Portparolka MUP Marina Mandić je za Hinu rekla da je Policijski nacionalni Biro za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (PNUSKOK) započeo