Politika 18.02.2021.

MILAN TUBIN: Šarović najavljuje novu većinu, a već je izgubio šest poslanika

ČITANJE: 1 minuta

Šarović može da priča šta god hoće, ali nije realna priča da dođe do promjene skupštinske većine u Srpskoj, rekao je Milan Tubin, narodni poslanik u emisiji “1 na 1” ATV-a.

“To je veoma nerealno i to je političko naduvavanje. Šarović može da priča šta god hoće, ali to nije realna priča. Prvo, on je sa 16 poslanika došao na 10. Odgovornim se smatra nas šest što je otišlo i razne su priče zbog toga, a u SDS-u ni Šarović ili niko nije izašao i rekao “ja snosim odgovornost, ja sam izgubio šest narodnih poslanika”. Da je samo po četiri hiljade glasova, to je 24.000, a da ne pričamo o lokalnim izborima”, rekao je Tubin za ATV.

On kaže da opozicija nema snagu da preuzme skupštinsku većinu.

“Moje mišljenje je da trenutno opozicija nema snagu da to uradi, ako može, svaka čast, ali najviše dešavanja je iz SDS. U SDS-u su se ljudi radovali kada je Mićo Mićić isključen iz stranke, ali ne članstvo, nego pojedini članovi Predsjedništva. Članstvo je čestito, a rukovodstvo je pravilo toliko grešaka i niko nije snosio odgovornost danas svi isti sjede”, kaže Tubin.

Podsjetimo, predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović tvrdi da opozicija pregovara sa strankama iz vlasti i da je moguće da do promjene skupštinske većine dođe već ove godine.

(SB)

Oznake: Milan Tubin