Politika 07.06.2022.

Milanović: Građani ne treba da budu taoci sujeta i animoziteta kojih će u politici uvijek biti

ČITANJE: 2 minute

– Nadam se su da svi na primjeru Banjaluke uvidjeli loše efekte nesaradnje republičkih institucija i lokalnih zajednica, kao i sav besmisao opstrukcije koja je bila u punoj snazi 18 mjeseci. Niti jedna lokalna zajednica ne smije da trpi zato što je tu pobijedila politička opcija koja ne odgovara republičkoj vlasti i nadam se da su to i oni konačno shvatili – rekao je Dragan Milanović, šef Kluba odbornika PDP-a u Skupštini grada Banjaluka.

On kaže da je Banjaluka, pored toga što je jedna od 64 lokalne zajednice, i najveći grad Republike Srpske i sjedište institucija.

– Vjerujem se da i predstavnici vlasti sa viših nivoa to shvataju da su konačno odlučili da prestanu sa realizovanjem prijetnji izrečenim u izbornoj noći, jer je obaveza Vlade Republike Srpske saradnja sa svakom lokalnom zajednicom, u prvom redu Banjalukom kao administrativnim centrom. Ovo treba da je normalna praksa, a naravno, to ne amnestira SNSD od svih loših politika koje provode na nivou Republike Srpske i zajedničkih institucija BiH.

Milanović kaže da će projekti na koje se čekalo godinama i decenijama će biti konačno realizovani u narednom periodu.

– Pored osnovne škole u Adi za čiju gradnji je sredstva obezbijedila Srbija gradiće se škola i u naselju Paprikovac. Most u Česmi, na koji se čeka još od poplava 2014 godine se konačno počinje graditi sredinom ljeta. Tema o kojoj se takođe priča preko 20 godina je Centralno spomen obilježje za sve poginule borce iz poslednjeg rata. Biće realizovana adaptacija kuće Milanovića u kojoj će biti smješten muzej Grada. Ovo su projekti iznad kojih ne smiju da budu lične i političke razlike i više nikada građani Banjaluke, a ni drugih lokalnih zajednica, ne trebaju biti taoci sujeta i animoziteta kojih će u politici uvijek biti – naveo je Milanović.

(E.M)