Region 25.05.2022.

Milanović: Ko je premijerka Srbije? Brnabićka još? Naša bodulica s Krka

ČITANJE: 2 minute

Zoran Milanović je danas učestvovao na preuzimanju helikoptera UH-60M Black Hawk, donacije SAD-a Hrvatskoj. Nakon svečanosti dao je izjavu za medije. Između ostalog, novinari su ga pitali o njegovoj jučerašnjoj izjavi da “Srbija dobro pazi što radi” i o optužnici iz Srbije kojom su optuženi hrvatski piloti.

Upitan za komentare optužnice iz Srbije, ponovio je da Srbija to ne bi trebala raditi želi li ući u Evropsku uniju. “Ko je premijerka Srbije? Brnabićka još? Naša bodulica s Krka. Dobrodošla je”, počeo je Milanović.

“Itekako smo se mogli dogovoriti da podignemo optužnicu protiv Vučića. Ali mi to nismo učinili. Ne znam zašto je Brnabićka nervozna. Rekao sam da bi Srbija trebala paziti što radi. Pogledajte kako Šveđani ulaze u NATO ‘vis a vis’ Turske. Pazi kak se razgovaraš i kako kaže naš narod ‘what goes around, comes around'”, rekao je.

“Vučićev nastup u Glini je krivično djelo”, dodao je. Kazao je kako je bila politička odluka da se preko nekih stvari pređe.

“Ne, oni optuže hrvatske pilote”, kaže. “Mislite li da bi u Hrvatskoj netko trepnuo da se digne optužnica protiv Vučića? Ali to nije pametno. Da, on nikoga nije ubio. Ali njegovo burgijanje je mnoge koštalo glave. I duše”, kaže.

Još o Srbiji

“Ne zivkaš državnog odvjetnika, ne nalaziš se s njime tajno… Kao premijer, lako smo se mogli dogovoriti da se podigne optužnica protiv Vučića. Dotle državna vlast seže, ali mi se time nismo bavili. Ne znam zašto je Brnabić nervozna, ja sam se više plašio da netko u Hrvatskoj ne poludi”, rekao je i ponovio kako bi Srbija trebala paziti što radi, što je izjavio i juče.

“Oni žele u EU? Evo kako prolaze Šveđani koji žele u NATO. Možda su s razlogom bili bezobrazni prema Turskoj, ali sad traže milost. Pazi što radiš”, ponovio je Srbiji.

(E.M)