Region 02.11.2020.

Milanović o novim mjerama: Kad mi neko spomene policijski čas strpao bih ga u maricu

ČITANJE: 1 minuta

“Ako mi netko spomene policijski sat, strpao bih ga u maricu, jer policijski sat je jednako pucnjava, jednako pritvaranja, jednako enormne kazne”, rekao je hrvatski predsjednik Zoran Milanović nakon učestvovanja na obilježavanju 30. godišnjice Socijaldemokratske partije.

Tom prilikom on je ponovio svoju poruku kako je riječ o virusu koji je opasan samo za starije ili za bolesne osobe, prenosi Anadolija.

“Ovo će proći, bile su i ranije epidemije, umiralo je puno više ljudi, to su uvijek bili stari i bolesni ljudi, 2017. godine”, kazao je Milanović istaknuvši kako je nošenje s pandemijom zadaća premijera i Hrvatske vlade, a ne predsjednika Republike Hrvatske.

On je istakao da će podržati lockdown, ali ne i policijski čas.

“Prvi ću izaći na ulicu u slučaju te vrste policijskog sata”, poručio je Milanović.

“Ako ljudima u Hrvatskoj braniš izlazak na ulicu ili ako insinuiraš da ćeš im zabraniti da izlaze na ulicu, a za to ne navodiš nikakve racionalne razloge, a kamoli naučne i pri tome još ne osiguravaš ni pravni okvir, onda opasnost da stvar završi na ulici postoji i ja se kao političar protiv toga borim“, kazao je Milanović.

Istaknuo je kako je Hrvatska mirna zemlja bez uličnog nasilja, agresivnog građanskog nezadovoljstva, s izuzetkom nedavnog napada na Banske dvore.

U Hrvatskoj je danas zabilježen rekordan broj od 32 preminulih osoba od virusa korona te 1.165 novozaraženih.

(N.S/ Banjaluka.net)