Region 19.01.2023.

Milanović o pohvalama od Lavrova: Ne razumijem, bio sam hladan kao uvijek

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović komentarisao je javnu pohvalu ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, što je naišlo na negativne reakcije i komentare da je zabrinjavajuće da hrvatskog predsjednika hvali agresor.

“To samo budala može misliti”, rekao je Milanović te dodao: “Žao mi je gledati saborske zastupnice kojima su zjenice velike ko gruzijske lubenice. To je činjenica. O čemu razgovaraju danas čelnici europskih zemalja koji se sastaju u Davosu”, rekao je.

“Ne znanima me i ne znam što Lavrov s tim misli postići. Mene se to ne tiče. Ja sam se jednom samo s njim susreo, bio sam hladan kao uvijek s Rusima jer treba uvijek biti oprezan za razliku od našeg Grlenca (Grlića Radmana) koji je otišao Lavrovu u Moskvu ničim izazvan, rat je već bio na rubu, i pozvao ga da dođe u Hrvatsku, prenio poziv Putinu”, dodao je.

“Napravljen je niz katastrofalnih grešaka i ovo je toliko opasno. Ovakve zemlje nisu nikada dobre u ratnim sukobima. Na nama nije da moraliziramo i da se priprema na najgore nego da izbjegnemo najgore. Jesmo li pomogli Ukrajini? Jesmo im poslali oružje? Ali obuke ukrajinskih vojnika neće biti”, kazao je, prenosi N1. Dodao je da je da je to zato što većina hrvatskih građana ne želi.

“Nitko normalan nije za Rusiju i protiv Ukrajine”, rekao je zatim.